Durva éjszaka volt – a háborús Szíriában kötött ki buli után három angol

Legalábbis ezt állítják. Cipruson partiztak, és rossz hajóra szálltak.

A Másnaposok című filmben megélt kalandok is eltörpülnek amellett, amit három angol fickó élt át állítása szerint az elmúlt hétvégén. Nem egészen józanul egy delfinnéző hajóra szálltak Aya Napában – vagyis azt hitték.

A furcsán hosszú, 160 kilométres út végén úgyanis Tartuszban találták magukat, Szíriában, alig 80 kilométerre a harcok sújtotta Homsz városától.

A 25 éves Lewis Ellis Manchester, a 19 éves Alex McCormick és a 23 éves James Wallman végül 24 órával azután tért vissza Ciprusra, miután bizarr kalandjuk elkezdődött.

Azt mesélték a Mirror Online-nak, hogy az utolsó klub reggel fél nyolckor zárt be, akkor indultak, hogy elcsípjék a 9-kor induló hajót. Fel is szálltak rá, mindenki külföldi volt a fedélzeten. Már jó régen elhagyták a szigetet, amikor csodálkozni kezdtek, hogy milyen messze járnak a partoktól. Pánikba estek, mondták a többieknek, hogy forduljanak vissza. Aztán órák múltán kikötöttek valahol – gőzük sem volt, hogy hol.

Mindenesetre azt mondták nekik, hogy maradjanak a hajón, aztán egy orosz katonai bázisra vitték őket. Állítólag még mindig nem volt fogalmuk arról, hol is vannak, egészen addig, amíg az egyiküknek nem sikerült posztolnia valamit a Facebookra, és az app ki nem írta a helyszínt.

Végül találtak valakit, aki tudott angolul, és majd’ megszakadt a röhögéstől, amikor meghallotta a sztorijukat. “Ott lógtunk a laktanyában, fotóztak bennünket, és végül visszajutottunk a hajóra.”

Most mindenki rajtuk nevet az üdülőhelyen, ahonnét útra keltek. Kivéve a 19 éves Alex mamáját, aki teljesen kiakadt.

Talán valaha kiderül, hogy tényleg az történt-e a fiúkkal, amit mesélnek. Oroszországnak mindenestre valóban van haditengerészeti támaszpontja Tartusz szíriai kikötővárosban. Nemrégiben pedig az is megesett, hogy egy ugyancsak angol fiú Essex-ben bulizott, és Barcelonában ébredt fel – 1450 kilométerrel odébb.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez