Bill Gates csirkékkel számolná fel a szegénységet Afrikában

A világ leggazdagabb embere 100 ezer csirkét osztana szét a mélyszegénységben élő családoknak Afrikában. Vállalkozásra ösztönözné ezzel őket.

„Ha mélyszegénységben élnék, akkor csirkéket tenyésztenék” – írta Bill Gates, a Microsoft alapítója a Twitteren.

A világ leggazdagabb embere szerint a csirkék tenyésztésével extra jövedelemhez juthatnának a mélyszegénységben élő emberek, ráadásul a nők helyzetén is sokat javítana a dolog a fekete kontinensen. Bill Gates számításai szerint a mélyszegénységben élő családok Afrikában évi 700 dollárból élnek. Csirkék tartásával és tenyésztésével viszont 1000 dollárt is megkereshetnének egy évben.

Bill Gates és felesége alapítványa ezért döntött úgy, hogy egy új program első fázisában 30 százalékuknak biztosítana elegendő csirkét, hogy legyen mivel elkezdeni a projektet. A csirkéket persze úgy adnák át, hogy előre beoltanák őket a különböző betegségek ellen, hogy ez ne kerüljön plusz költségbe a szegényeknek. Ezek után pedig már csak rajtuk múlik, hogy mit kezdenek az adománnyal.

A projektet azonban nem mindenki támogatja. Kritikusai szerint a csirkék adományozása nem javítana a mélyszegénységben élő emberek helyzetén. Sokan pedig úgy vélik, hogy az egész projekt nem más, mint egy hatalmas reklám Bill Gates számára. Aki elismerte, hogy a projektjének vannak buktatói, de meggyőződése, hogy a csirkék igenis komoly segítséget nyújthatnak a rászorulóknak.

fotó:occrp.org

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez