Keresztényeket mészároltak le Karácsony estéjén Nigériában

Nigéria, Potiskum – Ismeretlen fegyveresek hat keresztényt gyilkoltak meg Nigéria északi régiójában. Nigéria említett területén túlnyomórészt muszlimok élnek és itt működik a Boko Haram terrorista szervezet is.

A támadást Peri faluban hajtották végre, ahol a támadók egy helyi keresztény templomot is felgyújtottak. A támadást Karácsony estéjén hajtották végre. Még egyetlen terrorista szervezet sem vállalta a felelősséget a mészárlásért. A hatóságok és a helyiek a Boko Haram radikális iszlamista csoport embereire gyanakszanak. Zakari Adamu, egy helyi jogvédő szervezet vezetője a BBC-nek azt mondta, hogy a támadók a faluban élő keresztények otthonait is megtámadták. Az AFP hírügynökség információi szerint a helyi pap is a halálos áldozatok között van. A támadást követően sokan elhagyták a falut.

A hadsereg közben azt közölte, hogy elfogta az egyik feltételezett támadót. A település környékén fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be. Azt pontosan még nem tudni, hogy hány fegyveres vett részt a támadásban.

A mostani mészárlást egy nappal azután hajtották végre, hogy a pápa elítélte a keresztényellenes nigériai terrorista cselekményeket,

Nigéria az afrikai kontinens legnépesebb országa. A lakosság fele-fele arányban muszlim vagy keresztény. A keresztények főleg délen élnek, míg a muszlimok északon, ahol az ország legelmaradottabb régiói találhatóak. Az ország központi része vegyes lakosságú. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez