Afganisztánban csapott le az Iszlám Állam

Megostromoltak egy rendőrállomást szombaton az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet fegyveresei a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban, és öt rendőrt megöltek, köztük a helyi rendőrfőnököt – közölte a tartományi kormányzó szóvivője.

Attaullah Hodzsáni elmondta, hogy a Dih Bala körzetben végrehajtott támadásban a rendőrök közül hatan megsebesültek. Az összecsapásban legkevesebb 13 terrorista veszítette életét, és 7 megsebesült – tette hozzá.

Az Iszlám Állam “horászáni” csoportja – így nevezik az iszlamisták a tartományt, amely szerintük pakisztáni területeket is magában foglal – egy internetes közleményben vállalta a támadást, és azt állította, hogy harcosai a rendőrfőnök mellett további 13 rendőrt megöltek.

A Pakisztánnal határos nyugtalan Nangarhar tartományban az iszlamista lázadók gyakran hajtanak végre hasonló támadásokat.

Az év elején az amerikai erők engedélyt kaptak arra, hogy több légicsapást intézzenek az Iszlám Állam afganisztáni erői ellen, belebocsátkozva az afgán kormányerők és a tálib felkelők között a területek ellenőrzéséért folyó küzdelembe.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez