Meccsek és bulik – pénteken nyit a magyar szurkolói falu Franciaországban

A héten nyílik a magyar Eb Falu a festői szépségű Puy St. Vincentben. Már korábban beszámoltunk róla, hogy ide várják a franciaországi Európa-bajnokságra érkező magyar szurkolókat, akiknek az átlagnál olcsóbb, kényelmes és biztonságos szállást biztosítanak. De különleges és izgalmas programokkal is készülnek a kikapcsolódni, pihenni és szórakozni vágyó magyaroknak, egy egész héten át.

Az Eb Falu megálmodója Sallai György volt labdarúgó, a Friends Club Hungary Kft ügyvezetője. Aki már régóta várta az alkalmat, hogy össznépi rendezvényt hozzon létre a magyar szurkolóknak. Az Eb Faluval méltó módon szeretnék megünnepelni a magyar válogatott kijutását a franciaországi labdarúgó Eb-re – és magyar-osztrák meccs után immár focistáink teljesítményét is.

Az Eb Falu hivatalos utazásszervezője a Neckermann Magyarország. A cég marketing vezetőjét, Kálmán Pétert kérdeztük arról, hogy milyen is lesz az élet Puy St. Vincentben.

– Hány magyar élt eddig a lehetőséggel, és várhatóan még hányan fognak az Eb végéig?

– Több száz vendége lesz az Eb Falunak. A mai magyar-osztrák meccs eredményének ismeretében bízunk abban, hogy még az utolsó pillanatban is lesznek, akik szeretnék a magyar csapat meccseit élőben, a helyszínen megnézni. Erre nagyszerű és kifejezetten kedvező szálláslehetőséget biztosít az Eb Falu. Vendégeink többsége egy teljes hetet tölt majd kint, de vannak olyanok is, akik csak 3-4 napra tudnak kiszakadni az itthoni teendőkből.

– Hogyan, milyen  hogyan, milyen körülmények között élnek majd a magyar szurkolók Puy St. Vincentben?

– Jelenleg az előkészítő csapat van kint az Eb Faluban, és gondoskodnak róla, hogy mire megérkeznek a vendégek, minden tökéletesen elő legyen készítve. Kényelmes alpesi apartmanokban szállásoljuk el őket, más franciaországi szállásokhoz mértn nagyon kedvező áron. Kívánságra a kijutást is biztosítjuk a meccsekre –  a város ugyanis nagyjából félúton van Lyon és Marseille között, mindkettőtől körülbelül két és fél órára.

map

– Milyen hangulatra számítanak, milyen közös programokon vesznek részt a falu lakói?

– Azt mondhatnánk, hogy számtalan programlehetőség várja az ide érkezőket. Természetes, hogy minden meccs óriáskivetítőn lesz látható. De napközben, amikor nem lesznek éppen néznivalók, akkor fakultatív kiránduláson vehetnek részt a vendégek a francia Riviérára. Katus Attila személyes tanácsadással és aktív programokkal rendezi meg kint a KATUSAKTÍV sorozatot, illetve minden este fergeteges bulikat szervezünk Rakonczai Imrével, Dobrády Ákossal, Hevesi Tamással, DJ Whiteboy-jal és még sok más népszerű fellépővel. Valódi fesztiválhangulat lesz!

– Azok alatt a meccsek alatt, melyeket együtt néznek kivetítőn a magyar faluban, mennyiben lesz más a hangulat, mintha itthon szurkolnának, mondjuk egy téren?

– Véleményünk szerint itt nem csak a meccs nézésének hangulata számít. Ez egy egyhetes fesztivál, egy utazás, egy kirándulás, egy különleges élményegyüttes. Nem arról szól, hogy munka után rohanok keresztül a városon, hogy a haverokkal megigyak egy sört és nézzük közben a meccset. Itt az egész hét programjain lehet részt venni. Rengeteg egyéb olyan program csatlakozik a szurkolásokhoz, ami kiegészíti, kerekké teszi az élményt. Arról a hangulatról pedig, gondolom, nem kell részleteket mondanunk, amiben azoknak lesz  része, akik rendelkeznek jeggyel a magyarok meccseire.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez