Magyarországról is indít világkörüli utat a Neckermann

Speciálisan erre az alkalomra kialakított repülőgéppel indulhatnak útra Budapestről azok a szerencsések, akik jelentkeznek a Neckermann első hazai világkörüli útjára. A részvevők kilenc egzotikus helyszínt ismerhetnek meg, miközben 5 csillagos szolgáltatásban részesülhetnek tapasztalt magyar idegenvezetők, professzionális személyzet és egy saját orvos társaságában.

A Neckermann Utazási Iroda külföldön már négy alkalommal is szervezett világkörüli utazást, Magyarországon azonban most először adódik erre lehetőség. A szervezők úgy gondolták, hogy a 25. jubileum alkalmából aktuális lehet egy ilyen nagyszabású út megszervezése. A 23 napos világkörüli útra 2017. január 22-én kerül sor, de már csak 2016. június 30-ig lehet jelentkezni, azonban van egy bizonyos létszám, amit ha nem érnek el, akkor az utazást eltolják egy évvel. Az úthoz egy nyereményjáték is társul.

„Ez egy olyan különleges túra, amit még egy kicsit megspékeltünk egy speciális nyereménnyel, ami egy luxus Mercedes-Benz CLA típusú luxusautó, hiszen közösen a Pappas Autóval csináltuk ezt a katalógust. Közösen sorsoljuk majd ki a nyertest a hatvannégy utas közül.” – mondta Hermányi Attila, a Thomas Cook Air cégvezetője, és a NUR Neckermann charterezésért felelős vezetője, aki azt is elárulta, hogy már szép számban jelentkeztek az utazni vágyók.

n2

Kilenc gyönyörű állomás és élménydús programok

A menetrend szerint az első két napot a Közép-Amerikában található Antigua államban tölthetik a résztvevők, a Karib-tenger és az Atlanti-óceán között. A harmadik és a negyedik napon a Brazíliában felelhető Iguazú-vízesés csodálatos látványában részesülhetnek a turisták. Az egzotikus Dél-amerikai Patagónia következik az ötödik és a hatodik napon. A hetedik és a nyolcadik napon még a Chile tartományához tartozó Húsvét-szigetet is kipipálhatják az utazók a térképükön. A következő három napban Francia Polinézia területére, Bora Bora paradicsomába utaznak a résztvevők. Új-Zéland legnagyobb városát, Auckland területét sem hagyják ki a további napokon. Ezt követi Ausztráliában Sydney, majd a tömegturizmustól védett Palau államban is szerezhetnek életre szóló élményeket a kalandorok. A világkörüli út Kambodzsa területén, Siem Reap városában ér véget.

„Hat ilyen túrát készített a Neckermann és minden évben egy ilyen túrát tervezünk. [..] Az idei túrát is úgy készítettük el, hogy sok-sok pihenés van benne, amellett, hogy rengeteg élménnyel gazdagodnak az emberek. A túrát is úgy szervezték, hogy ne fáradtan érjenek haza, hanem élményekkel teli és kipihenve.” – tette hozzá Hermányi Attila.

A gyakorlott utazók már ismerhetik a Boeing típusú charterjáratokat. A speciális repülőgéphez is egy ilyen repülőgépet használnak, azzal a különbséggel, hogy a 189 ülést kiszedve átalakítják úgy, hogy a hatvannégy utas kényelmesen elférjen a komfortos ülésekben. A repülőn tizenöt fős személyzet fogja kiszolgálni az utasokat. Az ízek, az italok itt is személyre szabottan történnek majd, de lesznek olyan helyszínek is, ahol például borkóstolót fognak tartani az előző ország boraiból.

A szervezett programok mellett fakultatív programokban is részt vehetnek az utazók. A golfjáték szerelmeseinek is kedvez majd az út, de a helyi látványosságok és szokások mellett a gasztronómiai különlegességbe is betekintést nyerhetnek. Az egyenlítőn kétszer fognak áthaladni a résztvevők, majd ennek örömére a koccintás sem fog elmaradni. Az időzónán is átrepülnek Bora Boráról Auckland városába utazva.

n3

Luxus körülmények

„Nagyon figyeltünk az elszállásolásra. Sok szállodát ismerünk, váltig állítom, hogy ezek a szállodák, amiket kiválasztottunk az utazás során, a legprofibbak és a leginkább ezek illeszkednek – nem csak a helyi klíma adottságaihoz – hanem az atmoszférába is. Tehát például, ha az Iguazú-vízeséshez megyünk, akkor olyan szállodát választottunk, ami a vízesés mellett található és arra néznek a szobák.” – válaszolta Hermányi Attila.

A tizenöt fős személyzet tagjai között négy stewardess lesz a repülőgépen, akiket felkészítenek az utasok szokásaira és igényeire. Emellett három kapitány és egy két fős személyzet is csatlakozik az utasokhoz, valamint öt turistavezető. Az idegenvezetők körében három részre osztják a csoportokat, annak megfelelően, hogy kinek milyen az érdeklődési köre, hogy még jobb hangulatban teljen a társalgás. Mindemellett egy orvos, egy hordár, egy fotós, valamint egy videós is jelen lesz, akik megörökítik a szép pillanatokat. A fotókat az utazás végén mindenki megkapja egy könyvben.

„Magyarország legprofibb idegenvezetői közül fogunk választani, akik nem csak bemagolnak egy könyvet és ledarálják, hogy hol találhatóak a helyi látványosságok, hanem olyan érdekességekről is mesélnek majd, amik még színesebbé teszik az utazást.” – nyilatkozta a Neckermann munkatársa.

A 23 nap alatt a résztvevők körülbelül 5500 kilométert tesznek meg, ami soknak tűnhet, ha utazunk, de a szervezők erre is gondoltak. Öt-hat órát terveztek egy desztináció eléréséhez úgy, hogy kényelmesen teljen az út, kiváló kiszolgálás mellett.

„Ha úgy vesszük, hogy 23 nap alatt körbe utazzuk a Földet luxuskörülmények között, és kilenc csodálatos desztinációt látogatunk meg, ráadásul egy privát repülőúttal, úgy gondolom, hogy ha az ember lebontja az utazási költség összegét és megnézi hova megy el és milyen sokat utazik, akkor szerintem ez egy maximálisan ár érték arányú utazás lesz. […] Azt gondolom, hogy 23 nap alatt ennyi látnivalót, ilyen kényelmes körülmények között nagyon nehéz megszervezni, ráadásul ilyen biztonsággal és szaktudással, amit hozzáad a cégünk. Ez az ár az értékhez nagyon jól kapcsolódik. Mondhatom, hogy ez így fantasztikus kombinációja az utazásnak” – fejtette ki Hermányi Attila.

Nem véletlen az indulási időpont kiválasztása

„Annak is oka van, hogy miért pont január végén indul a gép, hiszen ha megnézzük az országok és a helyszínek éghajlatait, mind úgy próbáltuk kiválasztani, hogy ne legyen szélsőséges. Tehát az európai ember számára is megfelelő éghajlattal rendelkezzen. Ne érezze az ember kényelmetlenül magát. Emellett az időjárás is befolyásolta a szervezést. Persze itt nem tud senki semmit sem garantálni, de annyit lehet mondani, hogy visszamenőlegesen több évre, ezeken a helyszíneken nem volt olyan jellegű éghajlati hatás, ami esetleg befolyásolta volna az utazást.” – mondta az utazási szakértő.

n4

Nem lesz gond a jetlaggel sem

„Mindent úgy találtunk ki, hogy senkinek ne legyen megterhelő az utazás. A repülőknek a menetrendjét is annak megfelelően alakítottuk ki, hogy az utazást, az utazónak az érzetét ez ne zavarja. Az időzónák között is úgy repülünk át, hogy az utasok nem fogják érzékelni a jetlag rossz hatását.” – osztotta meg velünk a vezető.

A menetrendeket úgy alakították a szervezők, hogy az utazás mellett maradjon idő arra is, hogy a turisták megtekinthessék az adott országok szépségeit. Emellett a repülőt sem lehet lekésni, hiszen itt megvárjak a turistákat, de azt is maguk választhatják ki az utasok, hogy hová szeretnének ülni. A csomagokkal sem kell bajlódni, hiszen azt a helyi hordárok intézik.

„Pozsonyban már ötödik alkalommal indul ilyen jellegű utaztatás. Ennek részt vettem az első néhány állomásán és megtapasztaltam, hogy gyakorlatban ez, hogy néz ki. Nyugodtan mondhatom, hogy profin meg van szervezve.” – mesélte Hermányi Attila saját tapasztalataira hivatkozva.

A biztonságra is ügyelnek a szervezők

„A kiválasztott úti célok exkluzív helyszínek. […] Pont azért lettek kiválasztva ezek a helyek, hogy minél színesebbé tegyük ezt az utazást. […] Mindenkiben van egy kicsi félsz amiatt, hogy mi van akkor, ha még is történik valami. Ezt maximálisan kiküszöböli az, hogy egy orvos végig velünk lesz.” – felelte a Neckermann charterezésért felelős vezetője, majd hozzátette, hogy az út ára magába foglal egy sztornó biztosítást, 20%-os önrésszel. Tehát bárkinek bármi baja történik, akkor az útnak csak a 20 %-kát veszíti el. Baleset-, beteg-, és poggyászbiztosítást is tartalmaz a szerződés.

„Ez a gép az utazás során csak velünk lesz. Minden repülőtéren biztonságban őrzik az út végéig. Nem kell átszállnunk és a személyzet is végig jelen lesz. Én úgy gondolom, hogy amit szakemberként és idegenforgalmi szinten meg lehet tenni az ügyben, hogy a terrorveszély elháruljon, vagy ne is lépjen fel, ezt mind-mind megtesszük.” – nyugtatja meg Hermányi Attila azokat az utasokat, akik tartanak az esetlegesen fellépő terrorcselekményektől.

A jelentkezés feltételei

A jelentkezés feltételei közé tartozik, hogy magyar állampolgárnak, vagy magyarul beszélő állampolgárnak kell lenni, mert ehhez az úthoz komoly biztosítások is csatlakoznak, és a biztosítási alapfeltételek megkövetelik a magyar állampolgárságot, vagy a magyar anyanyelvet. Emellett 18 éven aluli személyek nem jelentkezhetnek az útra.

A Neckermann célja a világkörüli úttal

„A célunk egy új brand kiépítése. Azt látjuk, hogy egyre több embernek van igénye a luxusutazások és szolgáltatások iránt. Sokkal jobb, sokkal több odafigyelést igényelnek az emberek. Az ember a pénzéért megfelelő színvonalú szolgáltatást szeretne megkapni. A Neckermannak az a célja, hogy ezt megvalósítja, és hogy egy idő után trenddé váljon az, hogy valaki a Neckermann világkörüli útjára elmegy. Garantálhatom, hogy az út folyamán maximálisan bizonyítani fogja a cég, hogy ezt érdemes is kipróbálni.” – mondta Hermányi Attila, aki azt is hozzátétté, hogy mottójuk nem véletlenül utal arra, hogy ezzel az ember akár még a bakancslistáját is megvalósíthatja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez