Világ körüli út sorban állás és egyéb macerák nélkül

Antigua, Brazília, Patagónia, a Húsvét-sziget, Bora Bora, Auckland, Sydney, Palua és Kambodzsa – mindezt 23 nap alatt, egy repülővel indítja a Neckermann jövő év elején. Az utazási iroda első magyarországi világ körüli útjáról a projekt vezetőjét, Hermányi Attilát kérdeztük.

Miért pont most szervezi az első világ körüli útját Magyarországon a Neckermann?
– Már több éve gondolkoztunk, hogy valamilyen különlegességet nyújtsunk a magyar utasoknak. Mivel a magyarországi Neckermann jövőre lesz 25 éves, ebből az apropóból döntöttünk a világ körüli út megszervezése mellett.

Kik érdeklődnek a lehetőség iránt?
– Rendkívül nagy az érdeklődés és bár a fejenkénti 34.900 euró elég drága, ár-érték arányban egy tökéletes ajánlatot tudtunk összeállítani. Azoknak is érdekes lehet, akik bakancslistaként tekintenek az utazásra. Nyereményjátékkal is csábítjuk a résztvevőket, akik között egy luxus Mercedes-Benz CLA típusú autót fogunk majd kisorsolni.

Jövő év elején indul az utazás. Meddig lehet jelentkezni?
– Az első határidő június 30. Viszont úgy néz ki, hogy sikerül megállapodnunk a beszállítóinkkal, hogy július végéig ki tudjuk tolni a végleges határidőt. Ez egy luxusutazás. Úgy alakítjuk át a repülőt, hogy 64 személy business-komfortos utazására alkalmas legyen. Őket szolgálja ki a 15 fős személyzet, beleértve például az idegenvezetőket, egy házi orvost és egy hordárt is. Nem kell bajlódni a csomagokkal, de a becsekkolással sem. Mindent készen és nagyon-nagyon magas színvonalon kap a vendég.

Az út főleg Latin-Amerikát, Ausztráliát és Kambodzsát érinti. Mi alapján választották ki ezeket az állomásokat?
– A tervezésnél 25 év tapasztalatára támaszkodtunk. Ebből szűrtük le, mire kíváncsi leginkább a magyar utazó. Figyeltünk arra, hogy a 23 nap alatt senki ne szenvedjen az időeltolódás, vagy a szélsőséges időjárás miatt, ne kelljen fölösleges védőoltásoknak kitenni az utasokat és egyszerre 5-6 óránál többet ne kelljen repülni. Mivel feltételezhetően a jelentkezők már sok helyen jártak a világban, a tipikus célpontok helyett különlegességeket kínálunk. Brazíliában így választottuk az Iguazú-vízesést Rio de Janeiro helyett, ráadásul egy olyan szállodával, ami pont a vízesés fölött fekszik.

Milyen további céljai vannak ezzel az úttal a Neckermannak?
– Mindenképpen egy exkluzív brandet szeretnénk kiépíteni. Ezért évente csak egy ilyen világkörüli utat szervezünk. Szlovákiában például már öt ilyen út volt, és ott a vendégek jelentős százaléka rendszeresen visszatérő. Ezért azt gondolom, nem csak jól, hanem fantasztikusan kell sikerülnie az első magyarországi világ körüli utunknak.

Kép: flickr

(Visited 4 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez