214 milliót kell fizetnie a lelépett férjnek

Az összeg forintban értendő, de szaúdi riálban adta meg a bíróság. Az eset ugyanis a közel-keleti sivatagi királyság fővárosában, Rijádban történt.

A férfi még 1983-ban hagyta ott asszonyát – rögtön azután, hogy megszületett közös gyermekük, egy kisfiú. Azóta a nő egyedül nevelte a fiút, az apa egyszer sem látta a gyereket, nem is fizetett. Hogy miért csak most, 33 év után fordult bírósághoz az elmaradt tartásdíj ügyében az asszony, nem tudjuk. De jól tette, hogy végül mégiscsak lépett – a bírák neki adtak igazat.

Kötelességei elhanyagolását vetették az apa szemére. És két tanú meghallgatása után meg is ítélték az elmaradt tartásdíjat, 33 évre visszamenőleg. Előzőleg persze megvizsgálták a férfi pénzügyi helyzetét, pontosabban azt, hogy mennyit is keres. 6 millió forintnyi riált havonta. Ezek után osztoztak-szoroztak, és arra jutottak, hogy az elhagyott asszony összesen 114 millióra tarthat igényt, 298 ezer forintnyi összegre minden hónap után – írja az Al-Madinah című lap. Az ünnepek hónapjai duplán számítanak. A fiúnak külön 100 millió jár az apai törődés elmaradásáért.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez