Meghalt a Magyarországon is sokat beruházó izraeli üzletember

Hosszan tartó súlyos betegség után csütörtökön elhunyt Moti Ziszer izraeli üzletember, aki Magyarországon is számos beruházást hozott tető alá – jelentette az izraeli média.

Ziszer az utóbbi években egyszerre küzdött súlyos rákbetegségével és pénzügyi nehézségekkel, mert hatalmas összegekkel tartozott több izraeli banknak, még családi villáját is eladni kényszerült. A főként Kelet-Európában befektetéseket irányító üzletember egyszerű vallásos családból származott, holokauszt-túlélők gyermeke volt, aki üzleti karrierje előtt középiskolai tanárként dolgozott.

Magyarországon negyven bevásárlóközpontot építtetett, köztük Budapesten a Kerepesi úti ügetőpálya helyén az Aréna Plázát, Angyalföldön a Duna Plázát, és mellettük számos vidéki üzletközpontot. Egyik legnagyobb magyarországi terve, az Óbudai-szigetre (Hajógyári-sziget) megálmodott “magyar Las Vegas” kaszinóközpont azonban végül nem valósult meg. Nem csak Magyarországon, de Lengyelországban is felhúzott tizenkét plázát, és Indiában is terjeszkedett üzletközpont építésével. Legjelentősebb izraeli vállalkozása az Elbit Hadmaya nevű helyi elektronikai cég volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez