Puskázás miatt zártak börtönbe egy diáklányt Indiában

A 17 éves Ruby Rai Bihar szövetségi állam első számú tanulója volt, amig ki nem derült róla, hogy elcsalta a vizsgáit. Azonban nem ő az egyetlen Indiában, aki puskázással ért el kiemelkedő eredményket. A rendőrség több diák ellen is letartóztatási parancsot adott ki.

A 17 éves lány összesített eredményei szerint Bihar állam legjobbja volt. Ezért nem véletlen, hogy az egyik indiai televízió felkereste őt, hogy interjút készítsen vele. Ruby elméletileg politológia tagozatos volt, ezért a riporter megkérdezte tőle, hogy miről is szól valójában ez a tantárgy, amire a lány azt felelte teljes magabiztossággal: a főzésről. Ekkor vált mindenki számára gyanússá, hogy a 17 éves lány nem az, aminek látszik.

Az iskolája ezért be hívatta őt, vizsgáit pedig újrairatták vele. A lány egyetlen egy kérdésre sem tudott válaszolni, ezért feljelentették. A rendőrség le is tartóztatta, a bíróság börtönbüntetésre ítélte, korábbi eredményeit pedig törölték a nyilvántartásból. Ruby-nak csupán pár napot kell rácsok mögött ülnie. Szigorú büntetése azonban a fél országot felháborította, mondván: a lány még kiskorú, nem töltötte be a 18. életévét, ezért nem küldhető börtönbe. Azt azonban senki sem tagadja, hogy tetteiért felelnie kell.

Ruby viszont nem az egyetlen diák, aki puskázott a vizsgákon. Egy másik diák, a kémia tagozatos Saurabh Shrestha is hasonló körülmények között bukott le, miután megkérdezték tőle, hogy mit jelent a H2O, és ő nem tudott helyes választ adni.

A tanári kart és az oktatási minisztériumot is sokkolta, hogy a legjobb tanulónak hitt Ruby mindvégig puskázással ért el kitűnő eredményeket. A minisztérium ezért jelezte, hogy a jövőben rendkívül szigorú büntetéseket és vizsgarendet fog kidolgozni, hogy megakadályozzák a csalásokat a vizsgákon.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez