Öngyilkos robbantás az isztambuli reptéren, legkevesebb tízen meghaltak

Két robbantás rázta meg az este az isztambuli Atatürk repülőteret. A török igazságügyi miniszter közölte, hogy legkevesebb tízen meghaltak.

A török hatóságok szerint két ember robbantott, mielőtt még a biztonsági ellenőrzéshez értek volna. A rendőrök tüzet nyitottak, hogy semlegesítsék őket. Bekir Bozdag miniszter ugyanakkor azt mondta: őt úgy tájékoztatták, hogy a bejáratnál kezdett lövöldözni valaki Kalasnyikovval, aztán felrobbantotta magát. Az eddigi hírek 40 sebesültről szólnak.

A CNN Turk szerint az biztos, hogy legalább az egyik támadó öngyilkos merénylő volt. Az emberek pánikba estek, össze-vissza futottak – idézett egy szemtanút a televízió.

Az Atatürk repülőtér tavaly Európa 3. legforgalmasabb reptere lett, a londoni Heathrow és a párizsi Charles de Gaulle után. 2015-ben több mint 61 millió utas fordult meg rajta.

A támadás után nem engedték felszállni a gépeket, az utasokat szállodákba vitték. Az érkező gépek ugyanakkor landolhattak.

Decemberben a török város másik repülőterén a kifutópályán volt robbanás, akkor egy takarító halt meg.

A közelmúlt bombatámadásai miatt – melyeket a kurd szeparatisták és az Iszlám Állam emberei követtek el –  már márciusban arra figyelmeztette a washingtoni külügyminisztérium az amerikai utazókat, hogy legyenek nagyon éberek, amikor nyilvános helyeken járnak Törökországban, különösen olyanokon, ahol sok turista fordul meg. Ezt a figyelmeztetést most hétfőn újra kiadták.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez