Szabadságra vágyott? – Grúziában bujkál egy 17 éves szaúdi lány

A tinilány Törökországban nyaralt a családjával, amikor nyoma veszett. A kormány és a család együtt próbálják hazavinni.

Békés családi útnak indult: kicsit várost néztek, kicsit vásárolgattak. Aztán egy nap, amikor Trabzonban voltak, Törökország északi részén, a lány fogta magát, zsebre tette mindenki útlevelét és mobilját, aztán elszökött. Át a határon, Grúziába.

A szaúdi nagykövetség a török lapokban kért segítséget: ha bárki tud róla valamit, jelentkezzen. Hogy hova indult, azt egy taxisofőrtől tudják: ő tette ki a határnál.

Az apa azt mondja: fogalma sincs arról, miért futott el a lány. Szerinte semmi oka nem volt rá. De ez nem állítja le a közösségi médiában posztolókat. Többen is azt állítják, hogy kapcsolatban vannak a lánnyal, aki szerintük a családon belüli erőszakos bánásmód elől szökött el.

A Twitter népe megosztott a kérdésben. Egy részük támogatásáról ír, arról, hogy a lány csak jobban, szabadabban szeretne élni annál, ahogy Szaúd-Arábiában tud. Hogy nem csoda, ha egy nő maga mögött akar tudni egy olyan helyet, mint a sivatagi királyság.

Mások szerint az összes alávaló liberális követhetné a lány példáját, és elhúzhatna az országból, hogy az végre megszabaduljon az ilyen szeméttől és elmebajtól.

De vannak, akik arra hívják fel a figyelmet, hogy a szaúdi társadalom aligha támogatja a nőket családi ügyekben. Meg is kérdezik a családon belüli erőszakot elszenvedőket védő bizottságtól: hogy van az, hogy a lány külföldre szökött, és nem hozzájuk fordult?

A török és a szaúdi kormány közben közösen próbál az eltűnt lány nyomára bukkanni.

A képen Trabzon városa.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez