Ivott, kábszerezett és vígan ette a disznóhúst a nizzai iszlamista merénylő

Mecsetben viszont sosem járt! Erről beszélt az újságíróknak a 31 éves merénylő elvált nejének unokatestvére. Elmondta: férje rendszeresen verte feleségét, aki három gyermeket szült neki.

Az asszony végül megunta és két évvel ezelőtt elváltak – írja a brit Daily Mail. A férfi depressziós lett: inni és kábszerezni kezdett. Mindkettő tilos a hithű muzulmán számára. Éppúgy mint a disznóhús fogyasztása. De Mohamed Lahouaiej Bouhlel , a 31 éves tunéziai származású férfi fütyült minderre!

Az Iszlám Állam most mégis azt közölte: egy katonája hajtotta végre a nizzai mészárlást. Milyen kapcsolatban állhatott a merénylő az Iszlám Állammal? Ezt vizsgálja most nagy erőkkel a francia terrorelhárítás. Ott egyáltalán nem szerepelt a gyanúsítottak listáján. A rendőrség jól ismerte őt mint piti bűnözőt. Hogy lett belőle öngyilkos merénylő? Korábban a belbiztonság főnöke úgy nyilatkozott, hogy az Iszlám Állam már kiépítette a hálózatát Franciaországban. Megvannak a parancsnokok, akik remekül kezelik az informatikát. Ez azt jelenti, hogy úgy tudnak kommunikálni, hogy a rendőrség nem képes lehallgatni őket. Már vannak Franciaországban a rettegett tűzmesterek közül is. Ők úgy tudnak bombát készíteni és időzíteni, hogy az gyilkos hatású legyen. Ebben az esetben öngyilkos merénylő sem kell. A belbiztonsági főnök szerint 4-500 dzsihad harcos él francia földön. Az Iszlám Államnak spórolnia kell tehát az emberekkel.

A nizzai merénylet az Iszlám Állam szempontjából a minimális befektetéssel a maximális hasznot hozta. Nagy propagandasikert jelent akkor, amikor az Iszlám Állam katonái hátrálni kényszerülnek Irakban és Szíriában. Nemrég már a hadügyminiszterük, a csecsen Omár is elesett a harcokban. Az öngyilkos merényletek az aszimmetrikus hadviselés részét képezik, amikor egy kis szervezet is súlyos csapást mérhet egy olyan nagy és erős államra, mint a francia. Ezért is fenyegette meg azonnal az Iszlám Államot Francois Hollande államfő mondván: Szíriában és Irakban is támadni fogjuk az iszlamista terroristákat.

Kép: youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez