Bizarr brit törvények

Nagy-Britanniában nem ma kezdték a törvénykezést. Az elmúlt évszázadok jó néhány furának tűnő rendeletet hagytak az utókorra. Hacsak nem számolunk az elévüléssel, jó néhányuk akár ma is érvényes lehet. A brit vidéki szállásadó, a Character Cottages gyűjteményéből szemezgettünk.

Egész Nagy-Britanniában senki más, csak a királynő ehet néma hattyút. Az egyszerű állampolgár háziállatai kizárólag engedéllyel barátkozhatnak a királyi ház kedvenceivel. Az sem mindegy, hogyan ragasztjuk fel az uralkodó képével ellátott bélyeget a borítékra. Ha fejjel lefelé, az árulás.

Délelőtt tíz és este hét között tilos szarvasmarhákat terelni az autóutakon, hacsak nincs előzetes rendőrségi engedélyünk.

Ha valaki Skóciában kopogtat a vécénk ajtaján sürgős bebocsátásért, be kell engedni. Ugyanakkor a férfiak nyilvánosan levizelhetik járművük kerekét, ha közben jobb kezüket rajta tartják.

Az egyik legrégebb óta érvényes törvény (1313) értelmében a képviselők nem övezhetik fel magukat fegyverrel a parlamentben. A járdán szállítani a pallókat 1939 óta törvényellenes. Hölgyeknek pedig tilos csokit enni a tömegközlekedési eszközökön.

Kép: Londoni Tower (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez