Hitler túlélte a II. világháborút – állítja egy CIA ügynök

Egy veterán amerikai CIA-ügynök azt állítja, hogy Hitler csak eljátszotta öngyilkosságát és titokban egy tengeralattjáróval a Kanári-szigetekre menekült, majd onnan Argentínába ment, hogy csatlakozzon náci bajtársaihoz. Az ügynök és csapata több száz oldalas, korábban titkosított dokumentummal próbálja bizonyítani ezt a feltételezést.

„Újra vizsgáljuk a történelmet” – mondta Bob Baer veterán CIA-ügynök, aki szerint Hitler ügyében minden érintett fél hazudott, hogy meghamisítsák a történelmet. Az ügynök szerint Hitler nem követett el öngyilkosságot a bunkerében, hanem egy tengeralattjáróval a Kanári-szigetekre menekült. „Minél többet vizsgáltuk és minél mélyebre ástunk Hitler halálának ügyében, arra a következtetésre jutottunk, hogy nincsenek bizonyítékaink arra, hogy öngyilkosságot követett volna el a bunkerben” – mondta Baer, aki feltételezését az FBI által nemrég nyilvánosságra hozott, több mint 700 oldalas dokumentumra alapozza.

Baer azt mondja: az egyik dokumentumban az állt, hogy Hitler holttestét az amerikai katonáknak nem sikerült megtalálniuk, ezért nincsenek megbízható források és bizonyítékok a halálára. A CIA-veterán és csapata szerint Hitler minden bizonnyal csak eljátszotta a halálát, és hasonmását használta fel arra, hogy észrevétlenül és nyom nélkül eltűnjön az országból. A szovjetek által megtalált földi maradványok tehát nem Hitleréi – állítja Baer.

hitlers-dead-body-not
Hitler hasonmásának holtteste

 

A történelemkönyvek szerint Hitler és felesége, Eva Braun 1945. április 30-án öngyilkosságot követett el. Hitler állítólag egy pisztollyal lőtte fejbe magát, a jobb halántékára leadott lövessel. A földi maradványaikat azonban mind a mai napig rejtély övezi. Az általánosan elterjedt verzió szerint elégették őket, és csak fogmaradványok és koponyatöredékek maradtak meg belőlük, amit a szovjetek magukkal vittek és máig Moszkvában őriznek. A maradványokat azonban 2009-ben Nick Bellantoni, a Connecticuti Egyetem professzora genetikai vizsgálatnak vetette alá, amiből kiderült, hogy azok egyetlen, 20-40 év közötti nőtől származnak, vagyis kizárt, hogy Eva Brauné vagy Hitleré lennének.

Majd több mint 30 éve hallgatás után egy volt szovjet katonatiszt, Valgyimir Gumenjuk az NTV-nek és az Obascsaja Gazetának azt nyilatkozta, hogy Hitler földi maradványait 1970 áprilisában semmisítettek meg, a legfelsőbb szovjet vezetés utasítására. Az akkor hadnagyi rangban szolgáló Gumenjuk azt mondta, hogy Hitler, Eva Braun és a Goebbels-házaspár maradványait hosszú éveken át lőszeres dobozokban tárolták, és minden állomáshelyükre magukkal vitték és elásták. A megsemmisítésüket végül teljes titokban kellet végrehajtani.

Erről a titkos műveletről két akta is született. Az egyik a földi maradványok exhumálását, illetve rejtegetését, mig a második az égetést dokumentálta.  Az akták szerint a Magdebrugtól 11 kilométerre lévő Schönebeck térségben égették el a maradványokat a szovjet katonák, 1970. április 5-én. A hamvakat pedig végül  folyóba szórták.

Fragment-of-Adolf-Hitlers-001
Hitler álítólagos koponyája, amit a Szovjtek megtalálták

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez