A Führer kábítószerfüggő volt

A Blitzkrieg, a villámháború azért lehetett sikeres, mert Rommel és tankhadserege kábítószeren élt, hogy ébren tudjon maradni az offenzíva során.

A németek az Ardenneken keresztül támadtak 1940-ben, de ehhez három nap és három éjjel ébren kellett maradniuk. Ezért a vezérkar kezdetben elutasította a tervet, melyet pedig Hitler támogatott. A tábornokok azt mondták: a folyamatos előrenyomuláshoz az kell, hogy a katonák ne aludjanak! A hadsereg orvosi intézete dr. Rankéval az élen tudta a megoldást – írja a The Guardian.
Pervitin
Ez volt a csodaszer neve, melyet a harmincas években fejlesztett ki dr. Fritz Rauschild. A nácik a hatalomra kerülése után minden kábítószert betiltottak, de ezt nem! A kábítószereseket bűnözőknek nevezték és táborokba zárták. A Pervitin azonban kivételt képezett. A németek észrevették a berlini olimpia idején, hogy az amerikai versenyzők valamilyen csodaszert használnak. Ez volt az amfetamin. Ennek nyomán ők kifejlesztették a metamfetamint, és elnevezték Pervitinnek. Ez lett a nácik csodaszere – állítja a kérdés kutatója, Norman Ohler, aki fiatalabb korában maga is függő volt. Recept nélkül lehetett kapni a csodaszert a birodalomban, ahol a nők fogyókúrára használták, hiszen étvágycsökkentő hatása van. A hadsereg számára persze azért volt fontos, mert ébren tartotta a katonákat. Meg persze könnyebb volt így hinni a sikerben. A Blitzkrieg idején a recept bevált: Rommel és betépett katonái meglepték és legyőzték az angol-francia hadsereget. A katonáknak nappalra egy, éjszakára két Pervitin tablettát írtak fel a katonaorvosok.
Hitler maga is kábszer függő lett

 

Ezt fedezte fel Norman Ohler, aki a Führer orvosának naplóját tanulmányozta. Dr. Theodor Morell kezdetben Hitler ideges beleit kezelte vitaminkészítményekkel. Kezdetben ez be is vált, de 1941-ben a Führernek komoly fájdalmai lettek. Orvosának új gyógyszer kellett. Ez volt az Eukodal injekció, mely heroint fecskendezett a birodalmi vezér vénájába. Élete vége felé Hitler vénái éppoly rémes állapotban voltak mint azoké a kábszereseké, akik rendszeresen lövik magukat. Aztán eljött a vég: a szövetségesek lebombázták azokat a gyárakat, ahol a Pervitint és az Eukodalt előállították. Már a Führer bunkere sem kapta meg a szokásos adagokat. Hitler kétségbeesett. Elvonási tünetei támadtak. Ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy végül is az öngyilkosság mellett döntött. Éppúgy, mint élettársa, Eva Braun, aki szintén kábítószerfüggő volt. A birodalom összeomlott, de a csodaszerek nem vesztek el, csak átalakultak. Az egykori NDK-ban vígan használták őket. De ez már egy másik történet …

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez