Donald Trump orosz ügynök?

Miért nem teszi közzé adóbevallását a republikánus elnökjelölt? Mert akkor kiderülne, hogy az oroszok nagy összegekkel pénzelték őt! Ezt állítja egy vezető Kreml szakértő. Edward Lucas szerint Donald Trumpnak hosszú és fordulatos üzleti karrierje során több esetben is a csőddel kellett szembenéznie. Ki segített a döntő pillanatban? Az utóbbi időben az oroszok – hangsúlyozza a szakértő a Daily Mailben.

Trump érdeklődése Oroszország iránt akkor kezdődött amikor Gorbacsov ellátogatott New Yorkba 1988-ban. A feltűnési viszketegségen szenvedő Trump rögtön elterjesztette: Gorbacsov felkeresi a Trump-tornyot is. Meg is jelent egy limuzin a Trump-toronynál és ki is szállt belőle egy kopaszodó férfiú. Hamarosan kiderült: egy Gorbacsov hasonmás! Trump trükkje volt vagy csak megviccelték? Mindenesetre azóta Trump szorgos látogatója Oroszországnak. Az ifjabb Donald Trump be is vallotta: Oroszország aránytalanul nagy helyet foglal el az ingatlan portfoliónkban. A republikánus elnökjelölt még arra is gondolt, hogy Trump tornyot épít Moszkvában is. Ez 2013-ban történt. Akkor Trump támogatásával Oroszországban választották meg a világ legszebb lányát. Putyin személyesen köszönte meg a Miss Universe megrendezését Donald Trumpnak.
A republikánus elnökjelölt kampányfőnöke nem más mint Paul Manafort. Ő korábban Janukovics ukrán elnök PR főnöke volt. Janukovicsot Putyin emberének tartották Kijevben, ahonnan menekülni kényszerült. Aztán Oroszország egy népszavazás után elfoglalta a Krímet és a kapcsolatai a mélypontra kerültek a nyugati világgal. A NATO megerősíti jelenlétét Lengyelországban és a balti államokban. Mit mond Donald Trump? Csak akkor védi meg Amerika kelet-európai NATO szövetségeseit, ha azok fizetnek érte! Newt Gingrich, aki a tervek szerint Trump külügyminisztere lesz, kijelentette: Észtország nem méltó a védelemre, mert nem egyéb mint Szentpétervár egyik külvárosa! Még aggasztóbb, hogy Trump titkosszolgálati tanácsadója is jó kapcsolatot ápol Moszkvával. Michael Flynn tábornok még nem is oly rég a katonai titkosszolgálat főnöke volt Washingtonban. Tavaly viszont már Putyin elnök asztalánál üldögélt Moszkvában. Méghozzá akkor amikor az Rt orosz propaganda hálózatot ünnepelték!
Trump számára legfontosabb a pénz: Torontóban is orosz segítséggel építkezett és a Manhattan SoHo komplexum is orosz háttérrel épült fel New Yorkban. Két kétes alak játszott itt nagy szerepet: Tevfik Arif és Felix Sater. Szinte biztos, hogy mindketten az orosz titkosszolgálat munkatársai. Az utóbbi ráadásul kapcsolatban állt a maffiával is. Trump úgy nyilatkozott, hogy neki csak felszínes kapcsolata volt ezekkel az orosz urakkal. Arról viszont mindig igen meleg szavakkal emlékezik meg, hogy milyen jó a viszonya Putyin elnökhöz. Orosz ügynök lenne Trump? Valószínűleg nem az. De Putyin, aki profi hírszerző volt, kihasználhatja őt a saját céljaira. Nemrég a CIA egyik ex vezetője jelentette ki: Trump nemzetbiztonsági kockázatot jelent! Igaz persze, hogy választási kampány van, és az ex CIA főnök Hillary Clinton egyik legfőbb híve…

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez