Trumpnak most kéne visszavonulnia

John Oliver egy több szempontból is zseniális ötlettel állt elő az amerikai republikánus elnökjelölt Donald Trumpnak: szálljon ki most a versenyből és valószínűleg jobban fog járni, mintha maradna.

John Oliver egyszemélyes műsora a YouTube-on követhető, mi pedig már többször is írtunk róla. Volt, hogy az amerikai börtönökből szabadulók helyzetéről beszélt, de volt olyan rész, ahol a szexuális felvilágosítás volt a téma, sőt Trump sem most került először terítékre nála.

Mivel a közvéleménykutatások szerint Donald Trump erősen vesztésre áll, John Oliver egy tanáccsal fordult a milliárdos elnökjelölthöz. Állítása szerint az üzletemberből lett politikus ezzel meg tudná menteni hírnevét és becsületét – írja a Vox.

“Egyszerűen mondd vissza az elnökjelöltséget. Aztán mondd el Amerikának, hogy az egész egy vicc volt – egy szatirikus performansz, amivel csak azt akartad bemutatni, milyen elképesztő hibák éktelenkednek a rendszerben” – mondta Oliver. – “A helyzet pedig az, hogy ez valószínűleg elég jól sülne el.”

Ha belegondolunkm valóban igaza lehet. Hiszen Trump tényleg elég nagy népszerűségre tett szert, elképesztő támogatásokat kapott a kormánytól és végül a republikánusok is – többé-kevésbé – mögé álltak. Mindezt annak ellenére, hogy lépten nyomon rasszista és szexista megnyilvánulásai voltak, nem bánt tisztelettel sem a veteránokkal, sem a bevándorlókkal, sem a nőkkel, sőt kik akarja utasítani az összes muszlimot az Egyesült Államokból.

Mi lehetne nagyobb horderejű ezután, mint az, hogy kiáll a nép elé és elmondja neki: sértegettem a polgártársaitokat, ki akartam űzni egy egész vallási csoportot és úgy általában baromságokat beszéltem, ti ezek után mégis segítettetek idáig eljutni.

Ez mégis mi volt, Amerika?

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez