Másik városba vitte a légitársaság a kísérő nélkül utazó kisfiút

Összecserélt két gyereket az egyik amerikai légitársaság. Az egyik édesanya órákon át azt hitte: elrabolták a kisfiát.

Maribel Martinez New Yorkban várta az 5 éves kisfiát. Andy helyett azonban valaki más szállt ki a gépből augusztus közepén a Kennedy reptéren. A nő azt mondja: azóta nem bírja abbahagyni a sírást.

Nem, ez nem az én gyerekem – mondta a JetBlue alkalmazottjainak, és úgy érezte, menten megőrül. A Daily News szerint  a másik gyereket Bostonban várták, helyette Andy-t prezentálták a szülőknek. Órákba telt, mire a hibát korrigálták, és mindegyik kisfiút oda vitték, ahova eredetileg kellett volna.

Mindkét kísérő nélkül utazó gyerek Dominikában szállt fel a JetBlue egy-egy járatára. Hogy pontosan mi történt, nem tudni. Valamiért a másik kisfiúnál volt Andy útlevele, a csuklóján ugyanakkor ott volt a szalag a saját nevével. A légitársaság vizsgálja az esetet.

Mirabel Martinez július végén utazott a kisfiával családi vakációra, de neki egy hét után vissza kellett térnie Manhattanbe. Andy a rokonokkal maradt. Amikor megvette a jegyet neki, az édesanya 100 dollárt fizetett pluszban azért, hogy a JetBlue egyik alkalmazottja felkísérje a gyereket a gépre.

Amikor kiderült, hogy nem ő érkezett meg New Yorkba, három órájába telt a légitársaságnak, amíg a nyomára bukkantak Bostonban. Az édesanya addig attól rettegett, hogy elrabolták a kisfiát, és soha nem látja viszont. Végül Andy-t még aznap újból gépre ültették, a Kennedy reptérre vitték, és visszafizették a jegye árát, 475 dollárt. Sőt még 2100 dolláros kártérítést is adtak hozzá a családnak.

Fotó: AP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez