New York – London: hét óra helyett 11 perc?

Átlagosan hét óra körül van a repülési idő New York és London között manapság. Sőt, nemrég a British Airways járatának sikerült valamivel több mint öt óra alatt átszelnie az óceánt. A Concorde (amíg szolgálatban volt) még ennél is gyorsabban, három és fél óra alatt vitte el a leggazdagabbakat az egyik világvárosból a másikba. A kanadai Imaginactive azonban még ennél is ambiciózusabb: tizenegy perc alatt érne Londonba.

Az Imaginactive nevű cég lényege, hogy teljesen ingyenes és bárki által használható tartalmat ad ki, amelyet továbbfejleszthetnek és megvalósíthatnak szakértők. Charles Bombardier a szervezet feje, és tőle származik az ötlet, amely, ha megvalósul, alapjaiban változtathatja meg a légiközlekedést.

A gépen összesen tíz utas tartózkodna, és több mint 12 ezer méter magasan száguldanának a levegőben, körülbelül 20 ezer kilométer/órás sebességgel.

Ilyen tempóban csupán 22 percbe telne az út New York és Dubaj között, Hong Kongig pedig 26-ba. Ha Sydney-be megyünk, akkor talán lenne időnk egy gyors ebédre a 32 perces út alatt.

Persze egyelőre az egész csak elméletben létezik, és nagyon sok minden tisztázatlan még, például hogyan lassítana le a gép a célhoz közelítve, vagy mit szólnának az utasok az extrém nyomáshoz, amit ilyen sebesség mellett el kellene viselniük.

Fotó: Charles Bombardier/Imaginactive

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez