Holtan találták az ISIS-parancsnok hűtlen feleségét

Az Abu Manszurként ismert férfi az Iszlám Állam As-Sirkát-i börtöneinek parancsnoka. A felesége megszökött tőle a szeretőjével. Egy nappal később találtak rá a holttestére, golyóütötte sebekkel.

A helyi média szerint Szalah al-Din tartományban az út szélére dobva találták meg a nő holttestét. Az Al-Szumaria arab nyelvű híroldalnak névelenül nyilatkozó forrás arról beszélt, hogy lövések végeztek vele. A város, As-Sirkát, ahonnét elmenekült és melynek közelében rábukkantak, az ISIS ellenőrzése alatt áll.

A szerető a hírek szerint a férj öccse – írja az al-Arabiya hírtelevízió internetes oldala. Az ő hollétéről semmit nem tudnak. A botrány állítólag megrázta az ISIS köreit, a börtönparancsnok kerüli a nyilvánosságot. Sokan arra tippelnek, ő eredt a pár nyomába, hogy bosszút álljon.

Az iraki védelmi minisztérium közben arról számolt be, hogy azért késlekedik a hadsereg As-Sirkát felszabadításával, mert időt akar adni a civileknek a távozásra a harcok előtt. A város elhódítását az Iszlám Államtól a moszuli offenzíva bevezetésének szánják. Moszul  As-Sirkáttól 100 kilométerre északra fekszik. Irak második legnagyobb városa 2014 óta van az iszlamisták kezén, felszabadítását a jövő év elejére tűzték ki célul az amerikaiak vezette koalíció támogatásával az iraki erők.

A képen iraki katonák akcióban As-Sirkát környékén / almasdarnews.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez