700 kilométer rolleren Oroszországban

Valamivel több mint 700 kilométerre fekszik egymástól a két orosz főváros, Moszkva és Szentpétervár. A szapszan vonatok kevesebb mint négy óra alatt teszik meg ezt a távot. Alekszandr Rendakov mégis a rollert választotta.

Folyton a számítógépe előtt görnyedt a pétervári 26 éves fiatalember. A tespedésből nem egy nő, hanem egy roller rángatta ki. Teljesen megváltozott az élete és tavaly kitalálta, hogy elrollerezik szülővárosába. Szlanci 179 kilométerre van Szentpétervártól nyugatra.

Ez volt a próbaút az idei nagy dobás előtt. Hogy kellőképpen felkészülhessen, már télen felmondta járművezetői állását. Majd egy szerény hátizsákkal felszerelve július 21-én útnak indult. Általában elhagyatott falvakban éjszakázott. Amikor pedig kiderült, mégsem annyira kihalt a település, a helyiek élelmet és szállást adtak neki. És persze nem értették, miért is rollerezik Moszkváig.

pityer1

Naponta összesen 45 rubelt (körülbelül 192 Ft) költött, leginkább tápanyagban gazdag élelemre és ivóvízre. A tervezett egy hét helyett hat nap alatt sikerült teljesítenie a távot úgy, hogy napi 10-12 órát rollerezett.

Euforikus állapotban érkezett a célhoz, a Vörös térre. Az örömbe azonban belerondítottak a kíváncsi újságírók – emlékezett vissza Rendakov a Russia Beyond the Headlines cikkében. A pétervári rollerklub, a Let’s Kick ugyanis előre eldicsekedett a különleges tagról. Igaz, télen még őrültségnek tartották az ötletet.

Rendakov most még nem találta ki a következő rollertúra célpontját.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez