Egy vagyonba került a vacsora Izraelben a kínai turistáknak

Nyolc kínai turista Izraelben betért egy helyi étterembe – arra azonban nem számítottak, hogy egy vagyont fognak ott hagyni.

A kínai turisták igen vastag számlát kaptak a vacsora után. A végösszeg 16.500 sékel, ami több mint 1,2 millió forintnak felel meg. A felháborító számla a múlt héten került ki a facebookra, és külön érdekesség, hogy nem a kínai utazók tették közzé, hanem Yossi Fattal, az Izraeli Utazásközvetítők Szövetségének vezetője. Az Abu Ghosh humuszétterem az azonos nevű faluban található, és jól ismert olcsó és kiadós ételeiről, így sokan csodálkoznak az eseten – írja a Shanghaiist.

Egy izraeli napilap a számlát részletesen is bemutatja:

  • 4000 sékel a különteremért (293 ezer forint)
  • 650 sékel az előételekért és a salátákért (47 ezer forint)
  • 5900 sékel alkoholért (432 ezer forint)
  • 3150 sékel a főételekért (230 ezer forint)
  • 1350 sékel desszertekért (98 ezer forint)
  • 1500 sékel felszolgálási díj (110 ezer forint)
  • Összesen: 16500 sékel (1.209.000 forint)

Yossi Fattal szerint az étterem nyilvánvalóan kifosztotta a kínai turistákat, és szerinte az ügy igencsak árt a turizmusnak az országban.

„Lehet, hogy sokan vannak a kínaiak, de nem mind balekok. Ezek a kínaiak azt mondták, nem jönnek vissza, és senkinek nem fogják ajánlani, hogy Izraelbe jöjjön. Ez a fajta viselkedés tönkreteszi a lehetőségét annak, hogy Kínával szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki” – mondta.

Az étterem tulajdonosa, Jawdat Ibrahim szerint azonban a számla összege teljesen igazságos. Állítja, hogy a turisták, akik a legforgalmasabb időszakban, péntek este vacsoráztak ott, egy egész bárányt és drága üveg alkoholt rendeltek.

gewtgwerterwt

„Kaptam egy telefonhívást, hogy egy kínai csoport vacsorázni jönne, azzal a feltétellel, hogy lefoglalják az egész éttermet. Ez pénteken volt, ami a legforgalmasabb időszak. Nálunk 300-as is elférnek, de az egész helyet bezártuk a csoport miatt. Délután 3 órától éjfélig ültek ott, hangoskodtak, megettek 30 kiló birkát és italoztak. Szerintem még így is keveset fizettek. Nagyon jól érezték magukat, és megköszöntek mindent, majd egy héttel később megpróbálnak bemocskolni minket. Az összeg teljesen reális” – mondta a tulaj.

Yossi Fattal mindazonáltal vitatja a tulajdonos szavait, szerinte nem igaz, hogy az éttermet teljesen lezárták. A turisták csak egy különtermet kaptak, ráadásul a drága italok már akkor az asztalon voltak, amikor megérkeztek a vendégek.

„A szövetség úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza az esetet annak érdekében, hogy bemutassuk a tisztesség és udvariasság fontosságát a turistákkal szemben. A vendéglátás fontos ága Izrael gazdaságának” – mondta.

Érdekesség, hogy senki nem tudja pontosan, hol vannak most ezek a kínai turisták. Az izraeli külügyminisztérium és a kínai nagykövetség egyaránt keresi őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez