Már 150 áldozata van az egyiptomi hajóbalesetnek

Már legkevesebb 150 holttestet szedtek ki a Földközi-tengerből ott, ahol szerdán egyiptomi vizeken felborult egy túlzsúfolt menekülthajó. Az egyiptomi hadsereg azt közölte, hogy 163 embert mentettek ki. Az eltűntek száma vélhetően több száz.

A hajó szerdán reggel futott ki a kikötőből és röviddel később felborult a Beheira tartományban fekvő falu, Burdzs Rasid közelében. Arról, hogy hányan is voltak a fedélzetén, különböző adatok jelentek meg. A Reuters 600, az AFP 450 migránsról tud.  Szíriai menekültek mellett egyiptomiak, szudániak és eritreaiak voltak a hajón.

A mentésre indult hajó egy másik járművet visszafordított: azon 194-en próbálták illegálisan elhagyni Egyiptomot – közölte a hadsereg.

A kairói kormány közleményt adott ki arról, hogy Serif Iszmail kormányfő elrendelte az embercsempészek őrizetbe vételét, és benyújtott a törvényhozásnak egy tervezetet az illegális bevándorlók ellen.

Az idén már több mint 40 ezren szelték át a Földközi-tengert Olaszországba, január és június között 2800-an vesztek a vízbe.

Áprilisban 400 migráns fulladt a tengerbe, ők többnyire Észak-Szomáliából indultak el a hosszú útra. Júniusban egy holland hajó mentett ki 200 embert, köztük 17 gyereket és két terhes nőt egy Szicíliába tartó elsüllyedt hajóról.

Fotó: AP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez