Mengele Mozartot fütyült, miközben gyerekeket küldött a halálba

A halál doktora, aki Auschwitzban az érkező zsidó transzportok szelekcióját végezte, zenerajongó volt és különösen kedvelhette Mozartot.

Az ő dallamait fütyörészte, miközben életről és halálról döntött. Yehuda Bacon számolt be erről most megjelent könyvében, melyet a Bild magazin ismertet. Yehuda Bacon, aki később elismert művész lett, akkor csak egy 15 éves fiú volt…
Neki szerencséje volt. Túlélte. 1,1 millió férfi, nő és gyerek halt meg Auschwitzban, mely a nácik legnagyobb haláltábora volt. Yehuda Bacon édesapja is az áldozata között volt. Utolsó beszélgetésük hihetetlenül szomorú volt, mert mind a ketten tudták: többé nem látják egymást. Az apa igyekezett lelket önteni a fiába, hogy legalább ő élje túl a haláltábort. A 15 éves fiúnak sikerült is, mert Mengele doktor rá nem mondta ki a halálos ítéletet.
A náci orvos kedves volt a gyerekekhez és különösen a gyermeküket óvó anyákhoz: olyan helyre viszem őket, ahol tisztaság, rend és nyugalom van! – nyugtatta a síró nőket Mengele. Aztán a laboratóriumában kísérleteket végzett a gyerekekkel, akik közül különösen az ikrek érdekelték. Mengele a nácik ideológiája alapján nem vette emberszámba a zsidókat. A vesztett világháború után Dél-Amerikába menekült és ott is végezte életét. Bár nácivadászok keresték, de nem akadtak rá, mint Eichmannra, aki az Endlösung, a végső megoldás felelőse volt a náci államban. Eichmant elfogták, bíróság elé állították Izraelben, és kivégezték a holokauszt idején játszott végzetes szerepéért.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez