Lindsay Lohan Angelina Jolie nyomdokaiban

Az amerikai színésznő egy isztambuli kórházban keresett fel szíriai menekülteket. Vele volt a török ifjúsági és sportminiszter helyettese is.

Az amerikai színésznőt először egy aleppói férfi ágyához kísérték, akinek mindkét lába lebénult a városért folyó harcokban. Az Anadolu hírügynökség szerint végighallgatta a férfi történetét, aztán zokogni kezdett. A kíséretében lévő politikus közben arról beszélt a tudósítóknak, mennyire fontos, hogy Hollywoodban megértsék a szíriai válságot és odafigyeljenek rá.

EPA / SULTANBEYLI MUNICIPALITY PRESS OFFICE
EPA / SULTANBEYLI MUNICIPALITY PRESS OFFICE

Lohan ezt már megtette: ő az egyike azoknak a hírességeknek, akik megmutatták, hogy segíteni szeretnének a szíriai menekülteken. És akik közül a legismertebb Angelina Jolie, az ENSZ jószolgálati nagykövete, akinek válópere ürügyén attól hangos most a világsajtó, hogy volt-e joga a gyerekeit háborús országokba, menekülttáborokba vinni. De ott van a sorban Salma Hayek is, aki tavaly Libanonban látogatott menekülteket és gyűjtött pénzt nekik.

Törökországban él a világon a legtöbb szíriai menekült – 2,7 millió. Ankara már több mint 10 milliárd dollárt költött az elhelyezésükre és az ellátásukra – írja a török hírügynökség.

Nyitókép: Lindsay Lohan/Instagram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez