Több tucat állatáldozatot mutatott be Istennek – letartóztatták

Dél-Korában letartóztattak egy férfit, aki közel 100 állat tetemét dobta a folyóba – mint mondta, áldozatul az Istennek.

Az 50-es éveiben járó férfi a Korea Times szerint 13 tonna elpusztult állattetemet dobott a Hangang folyóba Dél-Koreában. Az Istennek mutatott be vele áldozatot. Összesen 78 malacot és 20 tehenet, kb. 50 millió forint összértékben. A malacokat négy, a teheneket hat darabra vágta.

A legnagyobb probléma az volt ezzel, hogy a vizsgálatok után kiderült: jelentősen romlott a folyó vízminősége. A szöuli kerületi ügyészség szerint Lee az állatokat csakis azért vásárolta, hogy feláldozza őket. Hogy pontosan milyen vallás nevében, az tisztázatlan maradt, de a koreai média szerint Lee jógaközpontot üzemeltet. A férfi éjjelente dobta a folyóba a tetemeket, abban a reményben, hogy imái meghallgattatnak. A dologra úgy derült fény, hogy egyre többen jelentették a hatóságoknak, hogy furcsa állati testrészeket látnak a folyóban.

„A sok tetem beszennyezte a vizet, és veszélyt jelent az emberekre egészségére is” – így az ügyészség. Az ügyet a jövő hónap elején tárgyalják.

450animal

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez