Most akkor lehet az űrben szexelni vagy nem?

Állhatatosan tagadják az amerikai és az orosz űrkutatási központok, hogy az asztronauták valaha is szexeltek volna az űrben. A súlytalanság miatt valószínűleg igazat mondanak.

„A súlytalanságban nincs szükség az izmainkra és a csontjainkra a saját súlyunk megtartásához. Ez teszi az életet olyan szórakoztatóvá a világűrben, de ez az, ami hosszú távon eredendően káros az emberi szervezet számára” – írja Chris Hadfield kanadai ezredes az Egy űrhajós tanácsai földlakóknak című könyvében.

A NASA szigorúan tiltja, hogy űrhajós házaspárok együtt teljesítsenek szolgálatot az űrben. Vélhetően a pszichológia és a munka szempontjából jutottak erre a döntésre. Ráadásul a pár szexuális életén sem dobna egy űrutazás, sőt.

A súlytalanságban ugyanis az ölelkezés is kihívás. A testek nem tudnak egymáshoz támaszkodni, sem egymást megtartani. Ráadásul nem valami tágas az űrhajó és az űrállomás, ami az aktust szintén nem könnyítené meg. Az állandó elmozdulást hevederekkel, az ütközéseket pedig kipárnázott falakkal talán meg lehetne oldani – véli a montreali McGill Egyetem kutatója, Anja Geitmann.

Ezeknél azonban jóval sarkalatosabb problémát is okoz a súlytalanság – figyelmeztetett egy, a NASA-nak szánt tanulmányában az Al Signal Reserach kutatója, Lori Meggs. Mivel a vérkeringést is befolyásolja, a férfiak aligha tudnának merevedést produkálni. Már pedig erre a földiek sem tudnának mit javasolni, hiába szólna a bajba jutott űrhajós: „Houston, van egy kis probléma!”

A nyilvánvaló akadályok ellenére sokakat izgat az űrszex – vonta le cikkében a következtetést a Daily Mail brit bulvárlap. Tavaly májusban még a legnagyobb felnőtt oldal, a PornHub is bebuzdult és pornótörténeti lépésre szánta el magát: elkészíti az első, űrben forgatott pornófilmet.

Akkor a szextronautákat is kiválasztották: Eva Lovia és Johnny Sins indultak volna útnak. Azért a feltételes mód, mert a 3,4 millió dolláros projektre hosszú hónapok alatt csak alig 200 ezret sikerült összekalapozni közösségi finanszírozással. Az Indiegogo oldalon a PornHub alelnöke, Corey Price végül tudatta: egyelőre köszönik szépen, de mindenkinek visszaadják az adományt. Ugyanakkor remélik, elér odáig a technikai fejlődés, hogy hamarosan tényleg leforgathatnak egy pornófilmet az űrben.

Kép: Wikipedia

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez