Trump sajnálja az obszcén beszólásait

Ahogy a finiséhez közeledik az amerikai elnökválasztási kampány, alig van nap botrány nélkül. Most Trump durván hímsoviniszta beszólásai (is) fodrozzák a kedélyeket.

A republikánusok elnökjelöltje bocsánatot kért. Mégpedig azokért az obszcén megjegyzésekért, amelyeket még 2005-ben tett, és amelyek most váltak ismertté, hogy a kampányban a Washington Post jóvoltából előkerült róluk egy felvétel. Ami egyébként akkor készült, amikor Trump bemikrofonozva tartott egy tévészereplésre 11 évvel ezelőtt.

Trump most azt mondja: szavai nem tükrözik a valódi énjét, és bocsánatot kér. A videóban egyebek mellett arról beszél, hogy ha az ember fia sztár, bármit megtehet a nőkkel. És azzal henceg, meglehetősen plasztikusan és helyenként konkrétan, hogyan hajt rá nőkre, fogdossa és próbálja megcsókolni őket.

Pártjának vezető tisztségviselői elítélték a megjegyzéseket, ellenfele, Hillary Clinton pedig egyenesen ijesztőnek nevezte őket. Azt írta a Twitteren, “nem engedhetjük meg, hogy ez az ember elnök legyen”.

A ma reggeli bocsánatkérés az első a maga nemében a nem éppen botrányszegény elnökválasztási kampányban. 90 másodperces videóüzenetében Trump arról beszél, hogy mondott és tett olyan dolgokat, amiket sajnál, de azok, akik őt ismerik, tudják, hogy ezek nem tükrözik az igazi énjét. Hibázott, elnézést kér. Soha nem mondta magáról, hogy tökéletes, és soha nem próbált másnak mutatkozni, mint aki. De ígéri: eztán jobb ember lesz.

Elterelésről beszélt, szerinte az ország igazán égető ügyei helyett beszélnek most a videóról. Mindazonáltal próbálta menteni a menthetőt, és utalást tett vetélytársa férjének elnöksége alatti nőügyeire. Arról beszélt, hogy Bill Clinton valóságosan is zaklatta a nőket, és Hillary megfélemlítette, támadta és megszégyenítette férje áldozatait. És hozzátette, hogy minderről még szó lesz a vasárnapi, második elnökjelölti tévévitán St. Louis-ban.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Hillary Clinton egyre jobban jön fel a választás szempontjából kulcsfontosságú államokban, így Donald Trump-nak különösen jó szereplésre van szüksége, ha meg akarja állítani a trendet – írja a BBC honlapja.

Hozzátéve, hogy még januárban Trump úgy nyilatkozott, hogy akkor sem veszítene szavazókat, ha kiállna az 5. sugárút  közepére, és lelőne valakit. A pillanatnyi állás 48:44 Clinton javára.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez