Miniszter úr! Ön felpofozott munkatársnőjét félmeztelenül lökte ki az utcára!

Ezzel vádolta a francia parlamentben a területfejlesztési minisztert egy képviselőnő. A csaknem üres parlamentben heves vita bontakozott ki a régi vádat felelevenítő képviselőnő és a minisztert támogató pártelnök asszony között. Mindez azt követően történt, hogy Francois Hollande elnök újra hangsúlyozta: a kormány embereinek mintaszerűen kell viselkedniük.

Mi történt? Egy kis honlap felfedte: Jean-Michel Baylet, a baloldali radikálisok akkori vezetője 2002-ben a lakására hívta a személyi asszisztensét. A fiatal nő később feljelentést tett a csendőrségen: a politikus felszólította, hogy azonnal mondjon le! Ő erre nem volt hajlandó. Erre akkora pofont kapott a magáról megfeledkező mostani minisztertől, hogy a fal adta a másikat.

Miután ezután sem tört meg a fiatal asszisztens, további pofonok következtek. Majd vérző orral, szinte félmeztelenül kidobta az utcára a leányzót. Aki a csendőrségre sietett Toulouse-ban. Rejtély, hogy mi következett ezután. A honlap szerint a politikus észbe kapott. Lefizette áldozatát, aki visszavonta a vallomását. Most valahogy mégis előkerült. Kínos a miniszternek és kínos az egész kormánynak, mely választási időszak előtt áll. A nők alkotják a választok többségét Franciaországban is…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez