800 narkóst tett el láb alól a bérgyilkos páros – az elnök nevében

100 dollárt kap minden kábszeres hulla után a szorgalmas páros a Fülöp-szigeteken, ahol Rodrigo Duterte elnök hadjáratot hirdetett a kábítószer ellen. Eddig hivatalosan több mint 2700 a halálos áldozatok száma, de a valós szám állítólag 4000 felett van.

A feladatot a rendőrség kapta a keménykezű Duterte elnöktől, de a zsaruk szépen kiszervezték a gyilkolást. A bérgyilkosokat ugyanis még annyira sem kötik a törvények, mint a rendőröket. Jogvédő szervezetek folyamatosan bírálják a kábszeresek elleni hadjáratot, mondván: a hatalom válogatás nélkül gyilkol – mindenfajta bírói ítélet nélkül!

Duterte elnök megválasztásakor 100 000 kábszeres hullát ígért az ő népének. Annyi kivégzett narkós lesz, hogy az úszó holttestek betöltik az egész manilai tengeröblöt! – harsogta Duterte. Ace és Sheila ennek a hadjáratnak a hősei. Egy rádióműsorban elmondták: magas rangú rendőrtiszt telefonált nekik, hogy 100 dollárt kaptok minden kivégzés után! Ők nem haboztak, belevágtak: 800 hullánál tartanak. Néha együtt dolgoznak, néha külön. Este aztán megbeszélik: ki hány hullát termelt. Miért csinálják? – kérdezte tőlük a riporter. Pénzért! – válaszolták egyszerre. A Fülöp-szigeteken nagy a szegénység. Az átlagember 380 dollárra számíthat egy hónapban. Ebből nem sokra telik. Ezért a 100 dolláros vérdíj szép jövedelemnek számít.

A célszemélyt a rendőrség jelöli ki. Elvben csak a dílerekkel szabad végezni, de a gyakorlatban sok fogyasztó is a halállistára kerül. A rendőrség állítólag régi számlákat is így rendez. Nem félnek-e a büntetéstől a bérgyilkosok, hiszen 800 hulla azért a Fülöp-szigeteken sem csekélység? A büntetéstől nem, de a maffiától félnek a bérgyilkos páros tagjai. Akik egyetlen mondatban foglalják össze életművüket: előbb kell lőni, mint a másik! Ha rosszak a reflexeid, akkor ebben a szakmában nem húzod sokáig – nyilatkozta a bérgyilkos pár, mely 800 kábszerest tett el láb alól – az elnök nevében – a Fülöp szigeteken.

Fotó: Duterte elnök a kábítószer-hálózatok képét mutatja / Wikipedia

(Visited 12 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez