Kirúgták a papot, aki szerint a földrengés Isten büntetése a melegek miatt

Felfüggesztette a Radio Maria John Cavalcolit, amiért a pap a melegeket hibáztatta a földrengésekért. Cavalcoli atya a rádió egyik műsorában azt nyilatkozta, hogy az Olaszországot sújtó földrengéssorozat valójában „Isten büntetése” az emberiség bűnei miatt, de leginkább azért, amiért az országban idén májusban engedélyezték az azonos neműek közti házasságot.

A rádiócsatorna az eset után közleményt adott ki a honlapján, amelyben sajnálatát fejezi ki az elhangzottak miatt, és kijelentette, hogy Cavalcoli atya véleménye egyáltalán nem tükrözi a szerkesztőség véleményét. Most kiderült, hogy a papot egyúttal fel is függesztették.

A Vatikán botrányosnak találta Cavalcoli nyilatkozatát, és teljes mértékben elhatárolódott tőle.

Giovanni Angelo Becciu, az egyházi állam általános ügyekben illetékes államtitkárságának képviselője, egyben Ferenc pápa bizalmasa felháborodását fejezte ki az ügyben. Kifejtette, hogy a hívők számára az ilyen kijelentések sértőek, a nem hívők számára pedig egyenesen botrányosak lehetnek.

Becciu arról is beszélt, hogy a Radio Maria már korábban is meglehetősen negatív képet festett magáról a csatornán elhangzó antiszemita kijelentések miatt, éppen ezért azt sürgeti, hogy változtasson a műsorai hangnemén. Cavalcoli atya azonban továbbra sem tágít véleményétől, miszerint a több mint 300 ember életét augusztusi földrengés és az őszi földmozgás-sorozat megérdemelt büntetés a katolicizmus elvei ellen vétő melegek miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez