Testépítő verseny Ugandában

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az impozáns Freedom City arénájában – az ugandai Testépítő és Fitness Szövetség támogatásával – rendezték meg a Mr. and Mrs. Uganda Bodybuilding Championship tornát.

A csarnok tele volt, fergeteges hangulatban több száz ember biztatta a versenyen indulókat. Kitüntetett figyelmet fordítottak a szervezők mind a reklámra, mind pedig a sportág népszerűsítésére. Úton-útfélen óriásplakátokkal találkozhattunk az ismert sportolók képeivel, de a rádióban és a televízióban is sokszor hallhattunk a megmérettetésről, amely hatása érezhető volt a résztvevők és a szurkolók számában is.

A sok lemondás és a kőkemény edzések Andrew Ssenga és Irene Kasuubo számára hozták el a várva várt eredményt, ők állhattak a dobogó legfelső fokára. Nagy büszkeséggel vették át az aranyérmüket.

body4

A versenyzők tudták, milyen nagy a tét, hiszen a 2014-es év ugandai testépítő bajnoka, Ivan Byekwaso – pénzügyi problémák miatt, elnöki segítséggel, az utolsó pillanatban utazva ugyan – de részt vett a World Natural Body Building and Fitness világbajnokságon Szlovákiában, Nyitrán, ahol megszerezte a világbajnokság dicsőséges második helyét.

Az afrikai gyermekek és fiatal felnőttek kiugrási lehetőséget és reális jövőképet látnak a sportban, hiszen itt nem számít semmi más, csak a teljesítmény, ami mérhető.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez