Divat, pénz és politika – Tom Ford sem hajlandó öltöztetni Melania Trumpot

A filmrendezőként is sikeres divattervező már akkor is visszautasította az új first ladyt, amikor még nem volt ekkora súlya annak, hogy ki öltözteti Donald Trump feleségét.

Nem ő az első, aki divatbojkottot hirdet. Néhány héttel Donald Trump megválasztása után Sophie Theallet, aki a jelenlegi first lady, Michelle Obama stylistja, nyílt levélben jelentette ki, hogy nem hajlandó ruhát tervezni Melania Trumpnak. Ezt azzal indokolta, hogy mélységesen elítéli Trump kampányát, mert az rasszista, szexista és idegengyűlölő. A Twitterén megosztott nyílt levelében emellett felszólítja a többi divattervezőt, hogy cselekedjenek hasonlóképpen, mert a divatszakma becsülete sokkal fontosabb, mint a pénz és a presztizs.

Ugyan az utóbbi időben főleg legújabb filmje, az Éjszakai ragadozók apropóján emlegetik, Tom Ford akkora név a divatszakmában, hogy divattervezői kegyeit a legnagyobb sztárok is keresik. A napokban a filmje kapcsán interjúvolták meg a The View adásában, ahol Theallet bojkottjáról is kérdezték. Válaszából kiderült, hogy már évekkel ezelőtt visszautasította a first ladyt. Melania Trump akkor arra kérte a Fordot, hogy tervezzen neki egy ruhát, ám a divattervező nemet mondott az egykori modell kérésére. Szűkszavúan ennyivel magyarázta: nem feltétlenül az én ízlésem. Utána természetesen hozzátette, hogy demokrataként Hillary Clintonra szavazott, bár ha ő nyert volna, akkor sem öltöztetné, mert szerinte túl drágák a ruhái ehhez. Michelle Obamának viszont egyszer tervezett ruhát, amikor a királynővel ebédelt a Buckingham palotában, Londonban – ez szerinte megfelelő indok egy drága ruhához.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez