Nem is voltam callgirl – a Daily Mailt perli Trump felesége

Száz százalékig hazugság, amit Melania Trumpról írt a londoni bulvárlap. Ezt közölte a Harder, Mirell és Abrams jogi iroda egyik munkatársa. Ők képviselik a potenciális First Lady-t a Daily Mail elleni perben.

Mit is írt a brit bulvárlap a Szlovéniából érkezett Melania Trumpról? Azt, hogy illegális bevándorló lehetett és callgirlként dolgozott a 90-es években Amerikában. Az állítások egy részéről mi is írtunk, ITT.

Ami a dolog bevándorlási részét illeti, dióhéjban arról van szó, hogy meztelen képek készültek az akkor 25 éves Melania Trumpról 1995 decemberében New Yorkban. Ezt mondta a francia fotós, aki az azóta megszűnt Max férfimagazinnak fényképezett. Csakhogy Melanie eddig azt állította: húsz éve él az USA-ban, 1996-ban érkezett oda. Vagyis kérdés: hogyan vállalhatott munkát (fotózást) 1995-ben az Egyesült Államokban?

Az ügyvédi iroda szerint a Daily Mail állításai jelentősen sértették ügyfelük jó hírnevét, és személyesen is nagyon bántották Melania Trumpot. Ráadásul áthágták az újságíró szakma szabályait és az emberi méltóságot is figyelmen kívül hagyták.

Az ügyvéd arról is beszámolt a Guardian-nek, hogy a republikánus elnökjelölt neje más kiadványok beperlését is fontolgatja, például a Politico-ét vagy a Weekét. Ezek Melania Trump múltjával együtt szintén a bevándorlás módját boncolgatták.

Ami azért nem mindegy, mert ha kiderülne, hogy Melania Trump valóban illegális bevándorlóként kezdett dolgozni az Egyesült Államokban, az nagyon is visszaüthetne férje választási ígéreteire. Azok közt ugyanis előkelő helyen szerepel az illegális bevándorlók elleni harc. Ezt asszonya is nyilvánosan támogatja. Soha eszembe sem jutott, hogy papírok nélkül maradjak itt – mondta Melania Trump egy februári tévéinterjúban. 

De nemcsak Melania Trump elégedetlen a sajtóval. Maga a republikánus elnökjelölt is megleckéztetné a szerinte (vele szemben) elfogult médiát. Több szerkesztőségnek megtiltotta, hogy tudósítsanak a kampányrendezvényeiről – köztük van a már említett Politico is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez