Koreai önkéntesek musicalben meséltek a karácsonyról

Előkarácsonyt tartottak Angyalföldön az International Youth Fellowship Egyesület (IYF) koreai önkéntesei. A kis gyufaáruslány történetét hozták el nekünk musicalköntösbe csomagolva, nagyon is aktuális üzenettel.

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ már háromnegyed hétkor színültig volt lelkes családtagokkal és érdeklődőkkel. Az egészen pici gyerekektől a nagymamákig minden korcsoport képviseltetve volt a publikumban, a szervezők előzetes tájékoztatásának megfelelően valóban teltház volt a rendezvényen.

Az esemény címe kissé megtévesztő – a musical csak az egész rendezvény felénél kezdődött el. Az első blokkban az IYF koreai önkéntesei szórakoztatták a közönséget – egy zenés táncprodukció és zongorakíséretes éneklés után egy csipetnyi igazi koreai esszenciával is fűszerezték az estét: előbb a taekwondosok mutattak be zenére koreografált harcművészeti ízelítőt, majd egy csapatnyi nő ajándékozott vizuális élményt a legyezőtánccal. Volt néhány beszéd is, illetve a koreai műsorvezetőt is lelkesen tanítgatta a közönség magyarul.

koreai

Miután bemelegítették a nézők lelkét a meghatóbb témákra és a koreai hangulatra, következett az előadás, amely a kis gyufaárus lány történetének átdolgozott változata volt. A szeleburdi Anna súlyos csínytevések és hisztizések után elátkozza szüleit, majd mikor újdonsült pokoli szülei az utcára dobják gyufát árulni, hirtelen átértékel mindent, amit addig a családról és a szeretetről gondolt.

Természetesen senki nem távozott sírva az előadásról, a kötelező happy end a színpadról mutatott rá, mit is érdemes igazán értékelnünk az életben. Az előadás angol nyelvű, ám a színpad oldalán magyarul is feliratoztak volt minden dalt és szöveget.

koreai2

A musical egy tizenhárom állomásos turné részeként érkezett Magyarországra. Életrehívója az IYF, az International Youth Fellowship Kultúrális Egyesület, amely a Good News Corps program keretein belül önkéntes fiatalokkal próbálja boldogabbá tenni a világot. A műsort az egyesület dél-koreai önkéntesei készítették el a szintén innen származó Gracias Choir által bemutatott Christmas Cantata mintájára. A műsorvezetők hangsúlyozták: nem profi színészek és énekesek hozták össze a darabot, hanem lelkes fiatalok. Ehhez képest mégis meglepően összeszedett és jól megkomponált előadást láthattunk. A Németországban megkezdett turné egyik állomásaként Budapestet is útba ejtették, holnap pedig már Lengyelországban láthatók a koreai önkéntesek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez