Kettős terrortámadás Isztambulban – 29 halott

A Besiktas futballstadionjában épp véget ért a mérkőzés, amikor autóba rejtett pokolgép robbant egy rendőröket szállító jármű mellett. 27 rendőr meghalt, sokan megsebesültek. Ezzel egy időben egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a közeli parkban. A belügyminisztérium közlése szerint a halálos áldozatok száma összesen 29, a sebesülteké pedig 166.

A rendőrök azonnal lezárták a turisták által kedvelt városrészt, mely Isztambul európai oldalán fekszik.

Undorító bűncselekményt követtek el ismét a terroristák ott, ahol sok turista jár! – hangsúlyozta Erdogan elnök. Külföldön is mindenki elítélte a merényleteket, melyekért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget. Az elmúlt hónapokban mind az Iszlám Állam, mind pedig a kurdok fegyveres szervezete, a PKK követett el merényleteket Törökország területén. Hosszas habozás után ugyanis Törökország is beszállt az Iszlám Állam elleni háborúba. Erdogan elnök hadjáratot folytat a kurdok ellen is: parlamenti vezetőiket fogságba vetette terrorizmus vádjával.

Mindennek drámai hatása van Törökország idegenforgalmára, hiszen senki sem sétál az egykori Bizánc híres városrészében, ha szombat este kettős robbanás hallatszik ott. Ráadásul egyes hírek szerint lövöldözés is volt, de erről a belügy nem számolt be. A televíziók nem sugározhattak képeket. Törökországban ez a szokásos gyakorlat terrorakciók esetében, nehogy a képek információkat adjanak a terrorszervezeteknek, melyek most kettős merényletet követtek el Isztambul európai városrészében szombaton este.

Fotó: Twitter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez