Tunézia nem felejti el, hogy a magyar turisták hűek hozzá

Békés karácsonyt és boldog új évet kívánt Tunézia budapesti nagykövetasszonya a magyaroknak a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal karácsonyi partiján. A rendezvényen igazi meglepetéssel is előrukkoltak a házigazdák.

Magyarország és Tunézia népe mindig közel állt egymáshoz – mondta köszöntőjében Ilhem Ammar, az észak-afrikai ország nagykövete. Tunézia nem felejti el, hogy az elmúlt nehéz időszakban a magyar turisták hűek maradtak az hozzá. Persze, ez nem is meglepő, hiszen a 3000 éves kulturális múlttal rendelkező mediterrán ország páratlan természeti és kulturális szépségeket kínál a látogatóknak.

Tunézia ma a fiatal demokráciát szeretné megszilárdítani, ahogyan Magyarország próbálta 1956-ban – emlékeztetett a nagykövetasszony. Talán ezért sem volt véletlen, hogy a karácsonyi hangulat mellett körben a magyar forradalomról szóló, 60 évvel ezelőtti tunéziai újságcikkek emlékeztettek a szabadság fontosságára.

zenekar

Az igazi meglepetést az jelentette, amikor a gyönyörű ország tájai elevenedtek fel az Intim Torna Illegál zenekar legújabb klipjének első bemutatóján. A csapat tagjai ősszel Tunézia legszebb helyszínein forgattak. Aki látta Chebika pálmáit, a sivatag fantasztikus tágasságát, Dzserba csodálatos tengerpartját, biztosan kedvet kap a varázslatos vidék felfedezéséhez. A csapat tagjai őszinte meghatottsággal meséltek a helyi emberek segítőkészségéről, szeretetéről és barátságáról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez