Így járnak a tolvajok: szégyenséta Indonéziában

A Gili-szigetek egy távoli kis szigetcsoport 50 kilométernyire Balitól, a szörfösök és búvárok egyik kedvenc helye a térségben. Nemrégiben azonban különös igazságszolgáltatásával hívta fel magára a figyelmet, két ausztrál turistát ugyanis rendesen megbüntettek.

A Facebookra töltötték fel a fotót, a következő felirattal: „The walk of shame”, azaz a szégyenséta, a képen pedig két, jól kivehetően külföldi turista látható, nyakukban furcsa transzparensekkel, amelyeken a „Tolvaj vagyok, ne tedd, amit én tettem!” felirat szerepel.

Biciklit loptak – ez volt az ausztrál pár bűne, és mivel a szigeten nincs rendőrség, a 3500 fős közösségnek kellett a két utazót megbüntetnie. A falu vezetője, Muhamad Taufik így nyilatkozott az AFP hírügynökségnek: „Kihallgattuk őket, és kötöttünk egy megállapodást: sétálnak egyet a szigeten, majd el kell hagyniuk Gilit.”

indonez1

A furcsa szokást már korábban is alkalmazták a botrányosan viselkedő, vagy valamit eltulajdonító turisták megregulázására. Legutóbb például egy férfiról kerültek fel fotók, ugyanazzal a felirattal a nyakában, bűne ismeretlen.

A szigeten egyébként nincs helyi közlekedés, mindenki biciklit használ, vagy a cidomos névre keresztelt kis méretű lovasszekeret. Itt található Indonézia egyik legmagasabb hegye is, a Rinjani, amit nem kis feladat megmászni, de a csúcsáról pazar kilátás nyílik a kráter-tóra és magára a szigetre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez