A tehenekért akciózott, ezért nem kapott állampolgárságot az állatvédő nő Svájcban

Kritizálta az alpesi tradíciókat, köztük a tehenek nyakában lógó kolompot, ezért nem kapta meg a svájci állampolgárságot – állítja Nancy Holten állatvédő. Harcos természete miatt ugyanis magára haragította a helyieket, ami az ő helyzetében bizony egyenlő a biztos kudarccal.

A Hollandiában született nő nyolcéves kora óta él Svájcban, folyékonyan beszéli a nyelvet és gyermekei svájci állampolgárok, az ő kérelmét azonban már másodjára utasítják vissza. Svájcban ugyanis a helyieknek is beleszólásuk van abba, ki kaphatja meg a hivatalos papírt, ezért nem árt, ha a kérelmező jóban van a lakossággal is.

A város lakosainak az nem tetszett, hogy a vegán állatvédő olyan régi tradíciók ellen lázadt, mint a tehenek kolompviselése –  szerinte ugyanis az zavarja az állatok egészséges fejlődését. A probléma ezzel az, hogy a véleményét gyakran megosztja a nagyobb médiumokban is, így rossz hírét kelti a mások által büszkén űzött hagyományoknak – számolt be róla a The Local svájci kiadása.

Ez egyébként nem az első eset, amikor furcsa okkal vétózzák meg az állampolgársági kérvényt Svájcban. A jog szerint a feltétel az, hogy a kérelmezőknek tiszteletben kell tartaniuk a törvényeket, beszélniük kell a hivatalos nyelvek egyikét és integrálódniuk kell a közösségbe. A valóság azonban azt mutatja, hogy a lakóközösség véleménye néha mindezeknél sokkal többet nyom a latba.

2016 nyarán egy koszovói családot azzal az indokkal utasítottak el, hogy a helyieket zavarja, amikor melegítőben kocognak, 2014-ben pedig egy amerikai bevándorló azért nem kaphatta meg a svájci állampolgárságot, mert nem tudott megnevezni tavakat a kantonban, ahol élt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez