A pápa kritizálta azokat a nőket, akik külsejük miatt mennek abortuszra

Ferenc pápa szerdán vette célba a modern világ azon nőtagjait, akik azért végeztetik el magukon a terhességmegszakító műtétet, mert félnek, hogy elvesztik korábbi szépségüket.

Egy anekdotát is megosztott a múltból, méghozzá abból az időszakból, amikor brazil püspökként tevékenykedett. A történet szerint egy gyönyörű brazil nő – aki rendkívül büszke volt a külsejére – azt mondta neki a legnagyobb természetességgel, hogy a külseje miatt ment el abortuszra, mivel az fontosabb volt neki. Ezen a pápa már akkor is megrökönyödött, a helyzet azonban szerinte napjainkban talán még aktuálisabbá vált, ezért emelte fel a szavát.

“Ha az olyan értékek válnak bálványokká, mint a külső szépség, aminek oltárán mindent fel kell áldozni, akkor az zavart okoz a lelkünkben és a szívünkben is. Ezek ugyanis, ahelyett, hogy éltetnének, sokkal inkább a halál felé sodornak bennünket” – mondta a pápa, majd hozzátette azt is, hogy a hatalom, a siker és a hiúság az örökkévalóság és a mindenhatóság illúzióját keltik – áll a The Local olasz kiadásában.

Ferenc pápa tavaly novemberben kiterjesztette a terhességmegszakításon átesett nők feloldozásának jogát, így már nem csak a püspökök és a különleges gyóntatópapok, hanem az összes római katolikus pap adhat feloldozást azoknak, akik átestek a beavatkozáson. A katolikus egyház felfogása szerint azonban az abortusz továbbra is halálos bűnnek számít.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez