Nem tetszik szépség videójuk az íreknek

Az eheti Szent Patrik napot megelőzően jelentette legújabb divattörténeti videóját a cut.com. Az ír szépség száz éve azonban nem feltétlenül tetszik a főszereplőknek.

A lenti videóban két részre osztották a képernyőt, hogy külön-külön mutassák be, hogyan változott a női szépség a brit tartomány Észak-Írországban és Írországban.

A legnagyobb különbséget az 1970-es évekre datálták az amerikai készítők, amikor az észak-ír modell kezébe egy fegyvert adtak. Egyes íreknél ki is verte ez a biztosítékot. „Ez a lehető leghülyébb videó, amit valaha láttam” – idézte az Ír Munkás Párt képviselőjét, Mairia Cahillt a Belfast Telegraph.

Vele együtt sokan felháborítónak tartják, hogy a radikális Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) harcos amazonjával jelképezték az adott korszakot. A videó elkészítésében közreműködő Josh Potter író cáfolta, hogy az IRA kinézetű nővel az erőszakot, vagy a terrorizmust akarták volna dicsőíteni.

Az IRA hosszú időn keresztül küzdött Észak-Írország Nagy-Britanniából való kiszakadásáért, illetve Írország megszüntetésért. 1969-től nyíltan és erőszakosan dolgoztak egy összír nemzet állam kialakításán az Ír-szigeten. Végül a szervezet vezetőtanácsa 2005-ben kijelentette, véget vet a fegyveres akcióknak, feloszlatja katonai szárnyát és csak békés módszerekkel dolgozik célja eléréséért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez