Kislányt szült a 11 éves lány, akitől megtagadták az abortuszt

A paraguayi kislányt a mostohaapja erőszakolta meg. Az édesanyja abortuszt kért, ám a kormány ezt nem engedélyezte.

Nagy vitát váltott ki hónapokkal ezelőtt a paraguayi kormány döntése. A hatóságok megakadályozták, hogy elvetesse a magzatát egy kislány, aki úgy lett terhes, hogy 10 éves korában a mostohaapja megerőszakolta. A kormány arra hivatkozott, hogy az országban csak akkor lehet művi vetélést végrehajtani, ha az anya életveszélyben van. Itt nem ez volt a helyzet – érvelt a hatóság. Paraguay-ban a lakosság 89 százaléka katolikus.

A kormányt sokan kritizálták világszerte ezért, az ENSZ emberi jogi tisztségviselői is. Azóta a férfi börtönben van, a lány édesanyját gondatlansággal vádolták meg, a kislány pedig 3 és fél kilós kislányt szült tegnap, császármetszéssel. Mindketten jól vannak.

Az emberi jogi aktivisták szerint azonban az, hogy “Mainumby” (a sajtóban így hívták a lányt) túlélte a szülést, még nem ad feloldozást a kormánynak, amiért ilyen komoly fizikai és pszichés következményekkel járó dologra kényszerítette a gyereket. A 6 milliós latin-amerikai országban egyébként gyakori a gyerekmolesztálás. Évről évre több mint 600, 14 év alatti lány esik teherbe.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez