Több embert lőnek le Amerikában a kisgyerekek, mint a terroristák

A statisztikai adatok szerint az USA területén több embert lőnek le azok a kisgyerekek, akik játékból használják a fegyvert, mint a terroristák.

Évente csaknem 12 ezer amerikait lőnek le a saját országában, “köszönhetően” a legális fegyvertartásnak. Ez a szám a statisztikai adatok alapján jóval magasabb, mint azoknak a száma, akik terrorista merényletben halnak meg az USA területén – áll a Euronews beszámolójában.

A New America közpolitikai agytröszt az elmúlt tizenöt év halálozási statisztikáját vizsgálta, és jelentéséből kiderül, hogy 2001. szeptember 11. után 94 ember halt meg amerikai, illetve külföldi állampolgárságú iszlamisták támadásaiban. A Washington Post 2015-ös adatok alapján készült cikke pedig azt mutatja, hogy csak abban az évben legalább 43 esetben 3 évesnél fiatalabb gyermek kezében sült el a nemegyszer halálos fegyver. Évente átlagban 11.737 amerikait lőnek le honfitársaik. Az adatok alapján tehát az Egyesült Államok területén jóval több emberéletet követel évente a felelőtlen fegyvertartás, mint a külföldről érkező merénylők által elkövetett terrorista akciók.

Donald Trump január 27-i rendeletében azzal az indokkal tiltotta meg hét muzulmán állam polgárainak a beutazást az USA területére, hogy a radikális iszlamista terroristákat távol tartsa az Egyesült Államoktól.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez