Hiába kínáltak ingyen ölelést a muszlim lányok Trump híveinek

Hajer Shebawi és 12 éves kishúga szomorú. Legalább ezer ölelésre számítottak aznap, de csak öt jött össze nekik.

A 25 éves hidzsábos nő a kistestvérével még a múlt héten várakozott a republikánus elnökjelölt támogatóira egy kampányrendezvény előtt Noviban, Michigan államban. 15 percig ácsorogtak a sorban álló Trump-hívek mellett, kezükben az  ölelést kínáló, szívecskékkel díszített kartonlapokkal. Ez idő alatt mindössze öten mentek oda hozzájuk, és karolták át őket, pedig ők ennél sokkal, de sokkal többre számítottak.

Az idősebbik nővér azt mondta a BuzzFeednek, hogy nem félt a nem éppen iszlámbarátságáról ismert Donald Trump hívei közé menni, sőt: örült, hogy szeretetet oszthat. Szerinte abból nem volt elegendő ott sem.

“Azt hiszem, az emberek jók itt. Jó szándékúak, de össze vannak kavarodva. Sokan közülük talán még soha nem találkoztak egy muszlimmal sem. Ezért arra gondoltam: ha odamegyünk, megmutatjuk magunkat és megöleljük őket, akkor látják, hogy nem mindegyikünk az erőszak híve.”

A kérdésre, hogy folytatja-e, kimegy-e más kampányrendezvényekre is, azt válaszolta: egészen biztosan. Szereti az öleléseket.

Fotó: BuzzFeed

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez