Munkahelyi balesetben halt meg az Iszlám Állam egyik fő bombaszakértője

Az egyik út mentén telepített robbanószerkezeteket, amikor egy társával együtt véletlenül a levegőbe röpítette magát.

“Munkahelyi baleset” áldozata lett Abu Abdullah, aki Irakban az ISIS egyik legnagyobb szakértője volt a robbanóanyagok terén. Moszultól délre felrobbant az egyik bomba, amit éppen egy út mentén próbált társával elhelyezni – értesült az izraeli ynet.news.

A férfi nevéhez több tucat robbantásos támadás fűződik. Az ő feladata volt annak a műveletnek az irányítása is, melynek során Moszulban épületeket aknáztak alá, hogy minél nagyobb károkat okozzanak, miközben az iraki hadsereg a nemzetközi koalíció támogatásával egyre inkább kiszorítja az ISIS-t a városból.

Abdullah halála újabb csapás a terrorszervezetnek, mely több magas rangú vezetőjét is elvesztette az elmúlt hetekben. A napokban arról érkezett hír, hogy az Iszlám Állam Abu Szajaf néven ismert főhóhérát halálra késelte egy ismeretlen Ninive városában. Közben Abu Abdel Rahmant, aki arról volt hírhedt, hogy hentesbárddal mészárolt le nőket, szintén megölték. Vele egy golyó végzett Moszul  al-Askari kerületében, amely nemrég szabadult fel az ISIS uralma alól.

Az Iszlám Állam iraki bástyájáért, Moszulért már több mint 100 napja folyik a harc. Az iraki hadsereg és szövetségesei kezén van már a város nagy része, az ISIS a déli kerületekben barikádozta el magát.

Fotó: kettős robbantás a szíriai-török határon fekvő Kobaniban 2014 őszén / Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez