Macskákat küld robbantani az Iszlám Állam

Az ISIS ellen harcoló Iraki Népi Mobilizációs Egységek (Hasd Al-Shaabi) hivatalos Twitter-oldalán jelent meg a fenti fotó. A rajta szereplő cica hátára robbanóanyagot erősítettek az ISIS fegyveresei – áll a képaláírásban.

A főleg síita milíciákból álló iraki ernyőszervezet tagjai azt állítják, hogy a támaszpontjukra küldték be a macskát az Iszlám Állam fegyveresei Moszul közelében. Már tavaly és tavalyelőtt is felröppentek hírek arról, hogy Fallúdzsa és Kobani ostrománál háziállatokat – köztük csirkéket és kecskéket – vetettek be hasonló módon az iszlamisták. A mostani képek valódiságát független forrás mindazonáltal nem igazolta.
cat-bomb-iraq
A szombaton posztolt fotók fura viszonyról árulkodnak a macskák és a dzsihádisták között. Az utóbbiak közösségi oldalain ugyanis tömegével vannak olyan képek, melyeken cicákkal játszanak vagy éppen gondoskodnak a négylábúakról. Sokan úgy gondolják: ezeket csak azért posztolták, hogy azokat is az ISIS-be édesgessék, akik idegenkednek a vérszomjas és kegyetlen szélsőségesekről kialakult képtől.
Az állatok bevetése a robbantásokhoz bizonyos fajta kétségbeesett elszántság jele is lehet az Iszlám Állam tagjai között. Ugyanakkor jól illeszkedik abba a vonalba, hogy bárhogyan is, de eljuttassák a bombákat oda, ahol az ellenség van – vagy éppen az ellenséges civilek. Az utóbbi időben több hír is érkezett arról, hogy mit sem sejtő gyerekekre vagy mentálisan beteg felnőttekre adnak robbanóanyaggal megtömött hátizsákokat. A The New Arab című oldal szerint tavaly több száz öngyilkos autóbomba-merényletet is követtek el az ISIS tagjai, hogy megvédjék azokat a területeket, amelyek még a kezükön maradtak.
Fotó: Twitter
(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez