Az Iszlám Állam feltalálta a jövő fegyverét, a repülő óvszerbombát (videóval)

A radikális iszlamisták saját légvédelmi eszközt fejlesztettek az orosz vadászbombázók ellen.

Légvédelem és légierő hiányában az Iszlám Állam fegyveresei képtelenek felvenni a harcot az orosz vadászbombázók ellen, amelyek nem csak őket, hanem minden olyan erőt támad Szíriában, amelyek az Asszad rezsim ellen harcolnak.

Az Iszlám Állam harcosai azzal az ötlettel álltak elő, hogy héliummal felfújt óvszereket bocsátanak a levegőbe, melyek végére házilag összerakott bombákat erősítenek. Az elkeseredett próbálkozásról egy háromperces videó is nyilvánosságra került, amely állítólag Idlib városánál készült, Szíria északnyugati részén. A felvételen jól látható, hogy az iszlamista harcosok először egy szobában állítják össze, majd a szabad ég alatt eresztik a magasba az óvszerbombákat. Egy bomba feljuttatásához azonban legalább hat, héliummal felfújt óvszer szükséges. A robbanószerkezet magától felrobban, miután elért egy bizonyos magasságot. A repülő óvszerbomba hatékonyságáról azonban nincsenek információk. Eddig ugyanis tudomásunk szerint egy vadászgépet sem sikerült eltalálni velük.

Az orosz légierő lassan egy hónapja bombázza megállás nélkül Szíria különböző területeit. Orosz védelmi források pedig legutóbb arról számoltak be, hogy 49 radikális iszlamista célpontot, köztük épületeket, kiképző bázisokat és járműveket semmisítettek meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez