Halálra köveztek egy krokodilt a tuniszi állatkertben

Egy időre le is zárták az intézményt a brutális tett után. Az elkövetők a látogatók voltak.

A tunéziai főváros önkormányzatának tisztviselői tették ki a hírt a Facebookra. Eszerint a Belvedere állatkert krokodilja attól pusztult el, hogy nagy kődarabokat vágtak látogatók a fejéhez. Halálát belső vérzés okozta.

kroko

A történet újból felhívja a figyelmet arra, hogy milyen mostoha körülmények között élnek az állatok az intézményben. Ahol ráadásul a látogatók sem tudják, hogyan kell viselkedni. Az egyik állatorvos arról beszélt az AFP hírügynökségnek, hogy szemetet és életveszélyes nejlonzacskókat hagynak maguk után, kövekkel dobálják az oroszlánokat és a vízilovakat.

A környezetvédelmi miniszter ezért be is záratta átmenetileg az állatkertet. Addig, amíg nem erősítik meg az őrséget, hogy az meg tudja védeni az állatokat az emberektől. Akiknek a már idézett állatorvos szerint ideje lenne megtanulniuk az állatok tiszteletét.

Nemrégiben adtunk hírt mi is arról, hogy Salvadorban egy víziló, Gustavito vált az emberi hülyeség áldozatává, éjszaka behatoló ismeretlenek vascsövekkel verték agyon az állatkertben. Nos, időközben kiderült, hogy igazából nem is így történt: a hazugsággal önmagát akarta védeni az állatkert. Gustavito ugyanis abba halt bele, hogy bevérzett a tüdeje, a könnyesen tálalt sztorival pedig azok próbálták elhárítani magukról a felelősséget, akiknek gondozniuk kellett volna.

A fenti kép alapján azonban most tényleg az történhetett, amiről a tuniszi hivatalnokok beszámoltak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez