Konténerből szálloda: elképesztően kreatív hotel épült a Kaukázus hegyei között, Grúziában

A piramis alakú Quadrum Hotel 2200 méter magasan, az ország legnépszerűbb síközpontjában, Gudauriban várja a látogatókat.

Sandro Ramishvili és Irakli Eristavi minimalista stílusban akart létrehozni egy olyan hotelt, ami küllemében jól illeszkedik a grúz környezetbe, és többnyire helyi alapanyagokból dolgozva, a környezetet kímélve lehet megépíteni. Így esett a választásuk a mostanában rendkívül divatos hajókonténerekre, amik a hotel bázisaként szolgáltak az építkezésnél.

00q3

Maga a formavilág egy piramisra hajaz, a konténereket ugyanis háromszög alakzatban helyezték egymásra, majd kívülről faburkolattal vonták be, a hegyek felé néző oldalaikat pedig hatalmas üvegfelületekkel váltották ki. Így kívülről is pazar látványt nyújt a konténerhotel, hát még belülről!

00q6

00q4

00q2

A luxus sok apró részletben elcsíphető a belső tereknél is, a Quadrumban ugyanis mindent a vendégek kényelmének rendeltek alá. A minimalista stílus, a harmonikus színek és a természetes anyagok a tökéletes nyugalmat árasztják magukból, a sok üvegfelület miatt pedig csak úgy árad be az épületbe a fény. A sí- és jógaközpontként üzemelő létesítmény jövőre uszodával is bővül, bár azt feltehetőleg nem konténerekből fogják megépíteni.

00q7

00q8

00q9

00q5

 

Fotók: Quadrum Ski and Yoga Resort

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez